Uutiset

Cocks Baltian liigan lopputurnaukseen

Riihimäen Cocksin vaihteleva kausi käsipallon Baltian liigassa sai lauantaina Liettuan Vilnassa helpottavan käänteen. Äärimmäisen tasaisessa liigassa viidentenä runkosarjan viimeiseen viikonloppuun startannut Cocks hoiti odotetusti sarjajumbon VHC Šviesan tämän kotikentällä. Šviesa taipui maalein 25–29 (11–13).

Yhtä tärkeää oli se, että pisteen turvin Cocksin edellä ollut HC Meshkov Brest hävisi viimeisen runkosarjan ottelunsa SKA Minskille valkovenäläisten keskinäisessä kohtaamisessa. Näin Cocksin sunnuntaisella vierasottelu sarjakakkosta Põlva Servitiä vastaan ei enää vaikuta riihimäkeläisten asemaan. Joukkue on vähintään runkosarjan neljäs ja pelaa varmuudella mitaleista kevään lopputurnauksessa.

– Se on nyt pääasia, että ollaan neljän joukossa ja pelataan mitaleista. Hyvillä mielin ajellaan illalla 550 kilometriä Viroon, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki myhäili.

Historiallisen ankara loukkaantumissuma vaivaa yhä Cocksia. Lisäksi kova ottelutahti näkyi terveissäkin pelaajissa. Vaikka peli oli koko ajan riihimäkeläisillä hallinnassa, pysyi voitoitta sarjaa taapertanut Šviesa hämmästyttävän pitkään riihimäkeläisten kyydissä.

Riihimäkeläisten avausjakson hyvä puolustuspeli ja maalivahti Kirill Morozovin huippupelastukset hiipuivat toisella puoliajalla. Kotijoukkue nousi vielä tasoihin, kun viitisen minuuttia peliaikaa oli jäljellä. Kristo Voikan, Kristian Janssonin ja Vitalie Nenitan johtama ryhtiliike kuitenkin käänsi pelin loppuminuuteilla Cocksin eduksi.

– Meidän pakkikalusto oli tänään vähän jäässä. Onneksi juuri sopivasti tänne kuntoutunut (Kristian) Jansson teki väkevän paluun. Hän oli puolustuksessa tärkeä lenkki, mutta peluutin häntä myös hyökkäyksessä, Kaj Kekki kertasi.

Lähes kolmen kuukauden sairauslomalta tällä viikolla palannut Jansson teki kaksi maalia ja jakoi ratkaisuhetkillä tärkeitä syöttöjä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic