Uutiset

Cocks ei antanut Dynamon yllättää

Riihimäen käsipalloherruudesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Cocks ja Dynamo kohtasivat paikallisottelussa keskiviikkona. Cocks jyräsi voittoon maalein 41–22 (21–8). Voitto vankisti Cocksin asemaa SM-liigan runkosarjan kärjessä. Dynamo puolestaan pysyy edelleen pistetaulukon hännillä.

Kamppailu ei tarjonnut urheilullisesti suuria hetkiä, mutta tunnetta kentällä nähtiin sitäkin enemmän. Vaikka lähes alkuminuuteista saakka oli selvää, kumpi kamppailua hallitsee, säilyi jännite pelaajien välillä loppusummeriin saakka. Säälimättömien otteiden lisäksi jäähyjä ja varoituksia jaettiin niin kielenkäytöstä kuin vaihtopenkiltä huutelusta. Jäähyt tosin kasaantuivat Dynamolle, joka pelasi vajaalla yhteensä 16 minuuttia. Kokemattomampi riihimäkeläisjoukkue oli usein tilanteissa askeleen myöhässä, mikä sai tuomarit tarttumaan pilliin.

Ottelun aluksi Osmo Tuomen ja Vili Mattilan osumilla kahden maalin johtoon kiihdyttäneen Dynamon virta hiipui jo seitsemän minuutin jälkeen. Kotihallissaan vierasjoukkueena pelannut ryhmä sortui yliyrittämiseen ja virheisiin, mikä helpotti Cocksin karkumatkaa.

Erityisesti Nico Rönnbergin ja Jani Tuomisen kova panos hyökkäysten viimeistelyssä muodosti perustan, jolle Cocksin voitto rakentui. Runsaassa 20 minuutissa Cocks oli repinyt seitsemän maalin etumatkan.

Toisen jakson aikana ei ihmeitä nähty. Cocks hidasti tempoa ja Dynamon juniorikaarti väläytti ajoittain muutamia hallittuja kuvioita, mutta muutoin sarjakärjen ja jumbon otteissa oli päivänselvä ero myös toisella puolituntisella.

Verkkaisessa pelissä ei Cocksiltakaan huippuotteita nähty, mutta yhdeksällä maalilla herkutellut Rönnberg, sekä kahdeksan kertaa maalannut Gheorghe Safronii esittelivät mieluusti heittotaitojaan.

Aseettomaksi jääneestä Dynamosta harvoja tähtihetkiä esittivät muutaman hienon torjunnan tehneen Joonas Mujeen lisäksi Vili Mattila, joka teki viisi maalia entisen seuransa verkkoon.

 

 

 

 

Asiasanat