Uutiset

Cocks eteni vaivatta …Challenge-cupin puolivälieriin

Jari Kohonen

Riihimäen Cocks teki lauantaina odotetusti selvää bulgarialaisesta HC Spartakista maalein 37–19. Voitto avasi riihimäkeläisille tien EHF Challenge-cupin puolivälieriin. Temppu on historiallinen, sillä mikään suomalaisjoukkue ei aiemmin ole pelannut kahta kierrosta pidempään käsipallon eurokentillä.

Vantaalla pelatussa EHF Challenge Cupin ottelussa jo lähtöasetelma oli vieraan kannalta murheellinen. Joukkue hävisi kotikentällään 11 maalilla helmikuun puolivälissä. Jatkopaikka ratkaistiin yhteismaalienperusteella, joten vierasjoukkue oli maansa myynyt jo ennen kuin edes matkusti Suomeen.

Asetelma näkyi kentällä. Lannistunut Spartak ei saanut peliään kulkemaan lainkaan ja Cocks sai herkutella mielin määrin. Cocks ratkaisi pelin käytännössä alle kymmenessä minuutissa. Erityisesti Teemu Tamminen paukutti maaleja kuin liukuhihnalta. Myös hyökkäyspelin tehoakseli Tamminen, Gheorghe Safronii ja Nico Rönnberg oli murhaavan tehokas.

Peli kulki täydellisessä riihimäkeläiskomennossa alusta loppuun. Tosin toisen puoliajan loppupuoliskolla ote alkoi lipsua, kun pelaajien keskittyminen vähitellen mureni. Virheitä syntyi, mikä tosin ei enää kokonaisuuteen vaikuttanut.

Nuoret vastustajan …parhaita

Vastustajaryhmästä ennakkoluulottomimmin pelasi kaksi nuorta miestä, Branimir Balchev, 17 ja Yordan Popov, 18. Muutoin aneemisen joukkueen väriläiskät nakuttelivat seitsemän ja viisi maalia mieheen. Tamminen oli kuitenkin koko kentän kuningas peräti 15 maalillaan.

– Tamminen oli ainoa, jolle ei tässä tilanteessa ollut vaihtomiestä, joten hän pelasi ainoana koko 60 minuuttia, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki taustoitti.

Vaikka Tammiselle ei ollut vaihtopelaajaa, on Cocksin ryhmä muuten mallillaan. Vain hiljattain loukkaantuneen Niko Leikaman tilanne on huono.

– Leikama on näillä näkymin poissa kuusi viikkoa, eli mukana aikaisintaan SM-liigan pudotuspeleissä, Kekki harmitteli.

Spartakista Kekillä oli kovin vähän sanottavaa.

– Yllättävän heikko joukkue oli jo kotonaan. Tänäänkään meillä ei ollut hätäpäivää. Tosin oma pelimme ei ollut ihan sillä tasolla mitä se on viime aikoina ollut. Keskittyminen hajosi, kun peli ratkesi heti alussa, Kekki mietti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020