Uutiset

Cocks eteni vaivattomasti …kolmella voitolla välieriin

Åbo IFK hävisi kolmannen pudotuspelinsä Riihimäen Cocksia vastaan maanantaina. Odotetusti voiton ja välieräpaikan napannut Cocks meni siis suoraan jatkoon aloittaakseen ensi sunnuntaina loppuottelupaikan metsästyksen.

Tuleva vastustaja ratkeaa, kun HC West ja Siuntion IF saavat ratkaistua paremmuutensa. Jos SIF häviää, saa Cocks vastaansa BK-46:n. Westin pudotessa riihimäkeläisten välieräpariksi tulee Siuntio.

Cocksin ja Åbon kolmas kohtaaminen päättyi tylyihin loppunumeroihin 37–14 (16–7). Tulos rakentui ryhdikkäällä pelillä.

– 37 tehtyä ja vain 14 omiin. Kyllä sekin jo kertoo, että on tehty oikeita asioita. Numerot ovat kovia välierävaiheessa, Teemu Tamminen huomautti.

– Nyt ei edes jätetty Kallea (Alander) pulaan maalissa. Yleensä on lopetettu puolustaminen, kun Kalle vaihdetaan maaliin. Nyt jaksettiin pelata molemmissa päissä vielä siinäkin vaiheessa, kun homma oli selvä, yhdeksän maalia viimeistellyt Tamminen totesi.

Turkulaisten kannalta ottelu oli heti alusta asti pelkkää alamäkeä. Vierasjoukkueen avausmaalin teki Andreas Nyström ajassa 4.49. Cocks oli siihen mennessä ehtinyt jo kolmeen otteeseen pahantekoon.

Vaikka vierasjoukkue ensimmäisen puoliajan alkuhetkillä muutaman kerran käväisi maalin päässä, repesi maaliero nopeasti. Riihimäkeläisten peli haki hetken muotoaan. Valmennusjohto peluutti avauskokoonpanossa hieman poikkeuksellista ryhmittymää.

Pelinjohtajan paikalla aloittanut Andrei Buciuman sai kuitenkin paletin kokoon. Juuri ennen pääsiäistä jatkosopimuksen allekirjoittanut keskushyökkääjä Robin Sjöman sai alussa peliaikaa ja Sjöman kiitti luottamuksesta tehden joukkueensa avausmaalin.

Joukkuepelillä …loppuun saakka

Avauspuolikkaan aikana kentälle marssivat myös muun muassa Kristo Voika, Teemu Tamminen ja Kristo Järve. Kolmikko väläytti yhdessä Gheorghe Safroniin kanssa muutamia ennalta harjoiteltuja näyttäviä hyökkäyskuvioita. Myös oikea laita Antti Valo sekä vasemmassa laidassa pelannut Niko Leikama onnistuivat hyvin.

Toisen jakson alkaessa peli oli käytännössä jo selvä, mutta se ei lamaannuttanut Cocksin vauhtia. Kotijoukkue piti samaa pelitempoa loppuun saakka. Buciuman ja varsinkin Voika nousivat ottelussa selkeästi esiin. Viron maajoukkuerinkiin kuuluva Voika oli kaksinkamppailutilanteissa pitelemätön. Nyt nähty ottelu oli yksi Voikan parhaista. Vantteran pelaajan potentiaali alkaa näin vähitellen nousta esiin.

Myös joukkueen yhtenäisyys ja määrätietoisuus vahvistivat entisestään uskoa mentäessä kohti mitalipelejä.

– Eihän tämä peli paljon antanut, mutta se oli ehdottomasti hyvää, että nyt saatiin aikaan jo kolmas peli putkeen, jossa noudatettiin suunnitelmaa alusta loppuun. Pelaamista ei lopetettu edes siinä vaiheessa, kun homma oli jo selvä, päävalmentaja Kaj Kekki kehui.

– Oman pään varmuus ja joukkueena pelaaminen näkyvät taas hyökkäyspäässä onnistumisina. Kokonaisuuteen voi olla todella tyytyväinen, Kekki hymyili. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic