Uutiset

Cocks finaaleihin pitkän kaavan kautta

Vantaan Atlas taisteli kunniakkaasti, mutta taipui lopulta paremmalleen. Riihimäen Cocks haki sunnuntaina Vantaalta tärkeän voiton ja eteni käsipalloliigan loppuotteluihin, joissa vastaan asettuu helsinkiläinen Dicken. Myös Dicken sai vääntää Kauniaisten HC Westin kanssa, vaikka suoraan kolmella voitolla finaaliin pääsikin. Loppuottelupaikka heltisi kahden jatkoaikavoiton kautta.

Atlas pakotti myös Cocksin sunnuntaina jatkoajalle. Parempi henkinen kantti ja monipuolisempi ratkaisuvalikoima kallisti lopulta vaakakupin riihimäkeläisille. Nico Rönnbergin jatkoaikamaalit toivat Cocksille voiton maalein 24–27 (11–9, 21–21).

Viime vuosina huimasti kehittynyt Atlas aloitti kotiottelunsa vahvasti. Cocksin maalinteko ei ottanut sujuakseen ja kotijoukkue rakenteli Anthony Hellakosken johdolla pientä etumatkaa. Riihimäkeläisten vahva puolustuspeli ja Kirill Morozovin oivalliset torjunnat maalissa pitivät maaliluvut kuitenkin maltillisina.

Molemmista joukkueista paistoi edelleen play off -peleille tyypillinen kovuus ja voitontahto. Varoituksia, jäähyjä ja rangaistusheittoja tuomittiin enemmän kuin runkosarjan peleissä.

Cocks kipusi avausjakson loppupuolella tasanumeroihin Andreas Rönnbergin ja Robin Sjömanin maaleilla. Pelinrakentaja, 19-vuotias vantaalaistähti Anthony Hellakoski nosti kuitenkin jakson neljännellä maalillaan Atlaksen johtoon. Lähes kaksimetrinen bosnia-hertsegovinalainen Mladen Cacic kasvatti vielä kotijoukkueen johtoa ennen taukoa.

Toisen puolituntisen alkuun Andreas Rönnberg, Gheorghe Safronii ja Kristo Voika veivät pikavauhdilla Cocksin johtoon. Oman hyökkäyspelin virheet kuitenkin maksoivat ja peli eteni jälleen kohti loppua tasatahdissa.

Hiljattain kutsun maajoukkueleirille saanut Atlaksen takuumies, maalivahti Tuomas Laitinen varasti ison roolin myös neljännessä välieräottelussa. Laitisen torjunnat ja peräti 12 maalia takoneen Hellakosken tarkat heitot pitivät vantaalaiset voiton syrjässä kiinni tunnin ajan.

Nikko Kinos ja Toni Aalto veivät Atlaksen kahden maalin johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia. Kinos sai pian jäähyn ja Cocks pääsi ylivoimalla rinnalle Vitalie Nenitan ja Kristian Janssonin maaleilla.

Robin Sjöman punnersi vielä Cocksin johtoon, kunnes Hellakoski väänsi viimeistä edellisellä minuutilla tasoituksen. Maaleja ei enää syntynyt, joten edessä oli kymmenen minuutin jatkoaika.

Ensimmäinen puolikas jatkoajasta oli täysin Cocksin hallintaa. Nico Rönnberg upotti kaksi ja Robin Sjöman yhden maalin. Atlas ei saanut aikaan yhtään osumaa.

Toisen puolikkaan alettua Rönnberg oli taas asialla. Neljän maalin johto ja vajaat viisi peliminuuttia alkoivat jo maistua voitolta. Hellakoski puristi vielä kaksi maalia, mutta kun Hellakosken kolmas heitto meni ohi, loppui vantaalaisilta aika. Rönnberg ja Safronii pääsivät vielä yllättämään maalivahti Laitisen. Atlaksen Milos Maksimovic siisti lopussa numeroita, mutta kavennus jäi kirin kannalta myöhään.

Riihimäkeläisten sankareita olivat maalivahti Morozov, sekä Rönnbergin veljeksistä erityisesti Nico.

– Nico Rönnberg oli avausjakson alussa huono kentällä ja otin hänet pois. Kun sitten ottelun lopussa alkoi mennä tiukaksi ja tarvittiin ratkaisuja, tiesin yli 50 maaottelun valmentajakokemuksella, että hän on sellainen kaveri, joka saattaa tiukassa paikassa parantaa. Ja näinhän se taas meni. Käsi kävi ja tulosta tuli, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki hymyili.

– Puolustus meillä toimi läpi ottelun hienosti ja tänään maalivahtipelikin kulki. 21 maalia omiin varsinaisella peliajalla on erinomainen lukema. Hyökkäyspeli sen sijaan oli ajoittain kateissa. Emme iskeneet paikoista palloa sisään. Se maalintekotaito jäi ilmeisesti Baltiaan. Siellä vielä onnistuttiin, mutta näissä välierissä tuli liikaa huonoja ratkaisuja. Siihen pitää nyt hakea parannusta ennen finaaleja, Kekki pohti.

– Finaaliin valmistautuminen alkaa heti maanantaina. Yritetään parantaa peliä kentän molemmissa päissä, Kekki suunnitteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic