Uutiset

Cocks hallitsi juhlaottelua

Käsipallon historian ensimmäiset SM-sarjapelit pelattiin 70 vuotta sitten. Tapausta julistettiin Helsingin Urheilutalossa lauantaina. Urheilullisesti melko sekava juhlapeli päättyi odotetusti vierasjoukkueen Riihimäen Cocksin nimiin.

Reilut 50 minuuttia tasaisena säilynyt ottelu kallistui paremman yksilöosaamisen johdosta riihimäkeläisille maalein 33–27 (13–14). Ennen kuin varsinainen voitontahto ja yksilösuoritukset pääsivät oikeuksiinsa palloteltiin kentän päästä päähän pikkujouluhengessä. Kumpikin joukkue teki kasapäin virheitä ja tuomareillakin oli tämän tästä asiaa pelaajille. Rikkonaisen avausjakson päätteeksi Cocks menetti orastavan hallinnan. Ensin Andrei Orel toi HIFK:n tasoihin ja vielä ennen taukosummeria Sergei Glinca johdatteli kotijoukkueen johtoon.

Toisella jaksolla vauhtiin pääsivät Cocksin Nico Rönnberg ja jo avausjaksolla erityisesti rankkariviivalla loistanut Niko Leikama. IFK rikkoi paljon ja koko ottelussa Leikama pääsi upottamaan peräti kuusi rangaistusheittoa vastustajan maaliin.

Varsinaisesti pelin ensimmäinen käännekohta oli IFK:n Tom Lindströmin saama suora punainen. Ulosajoa seurasi yksi monista rangaistusheitoista ja vähitellen Cocksin johto kasvoi. Vielä ajassa 54.51 Alexander von Numers kavensi kotijoukkueen takamatkan kahteen maaliin (26–28), mutta loppuminuuteilla Cocks vei peliä täysin. Niko Leikama, Antti Rogenbaum ja Nico Rönnberg tekivät kahteen minuuttiin maalin mieheen. Kun vielä Robin Sjöman ja Leikama ehättivät maalintekoon, oli maaliero lopulta selvä.

– Olipas melkoinen hurlumhei-peli. Oli sellaista joulumeininkiä, virheitä hirveä määrä, Cocksin joukkueenjohtaja Niko Bergholm myönsi.

– Joukkuepeli oli kehnoa, mutta oltiin yksilöinä vähän vahvempia. Nyt alkaa joululoma ja se tulee kyllä koko porukalle tarpeeseen. Tammikuun puolesta välistä pitkälle toukokuuhun on taas hurja pelitahti. Onneksi saadaan pari loukkaantunutta (Kristian Jansson ja Kristo Järve) loman jälkeen taas peliin mukaan. Nyt vedetään pari viikkoa omatoimiharjoittelua ja viides tammikuuta alkavat taas joukkuetreenit, Bergholm valotti. (HäSa)

Asiasanat