Uutiset

Cocks helposti jatkoon Challenge-cupissa

Vaisu georgialaisjoukkue Samtredia ei yön aikana keksinyt lääkkeitä Riihimäen Cocksin haastamiseen. Sunnuntaina Raaseporin Karjaalla pelatussa toisessa EHF Challenge -cupin osaottelussa Cocks oli yhtä ylivoimainen kuin ensimmäisessä. Cocks kuritti georgialaisia maalein 38–26 (16–13).

Yhteismaalein 79–51 Cocks eteni 16 parhaan joukkoon ja pääsee haastamaan entistä kovempia seurajoukkueita Euroopan eri kolkilta.

Peli oli tuloksen ohella myös kulultaan samanlainen kuin lauantain kamppailu. Alku oli tunnustelevaa. Valitettavasti myös heikko maalivahtipeli jatkui. Cocksin Yevgen Umovist ei edelleenkään ollut omalla tasollaan ja torjuntojen puuttuminen näkyi voimasuhteita tasaisempina numeroina vielä erätauolle saakka. Silti Cocks päästi jo avausjakson lopussa avauskentän miehiä lepovuoroon. Mm. kovalla prosentilla maaleja vasemmalta laidalta mättänyt Teemu Tamminen sai huilata osan avausjaksoa ja toisen puoliajan lähes kokonaan.

Toisella jaksolla Cocks kytki ison vaihteen päälle. Epätasainen ja käytännössä täysin muutaman runkopelaajan yksilöosaamiseen nojannut Samtredian joukkue väsähti, eikä pysynyt lainkaan riihimäkeläisten vauhdissa.

Cocksin paras maalintekijä oli nyt Jani Tuominen, joka tuli kentälle Tammisen tilalle. Tälle kaudelle kasvattajaseuraansa palannut laitapelaaja Tuominen, 22, pommitti peräti yhdeksän osumaa. Tuominen osoitti pelinlukutaitonsa ja nopeutensa napsimalla pallonriistoja puolustuspäässä. Nopeat läpiajot Tuominen toimitti varmasti maaliin.

– Vastustaja oli kyllä käsittämättömän huono. Aivan luokaton joukkue. Vastasi meidän liigan häntäpäätä, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kritisoi.

– Ei tällainen peli anna mitään. Ainoa hyvä puoli oli se, että saatiin pelaajille peliaikaa ja voitiin jakaa rasitusta usean pelaajan kesken, Kekki mietti.

– Pelillisesti meiltä hyvä esitys joukkueena, mutta edelleen maalivahdin onnistumiset jäivät puuttumaan. Marius (Aleksejev) oli tänään pois henkilökohtaisen syyn vuoksi ja Umovist pelasi koko ottelun. Mutta ei kyllä ollut häävi tänäänkään, Kekki harmitteli. (HäSa)

Asiasanat