Uutiset

Cocks helposti jatkoon EHF Challenge-cupissa

Riihimäen Cocks eteni käsipallon EHF Challenge cCupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Lauantaina Hyvinkään Martinhallissa seitsemällä maalilla israelilaisen H.C. Holonin kampittanut joukkue kytki sunnuntaina suuremman vaihteen. Cocks voitti toisen osaottelun murskalukemin 40–24 (16–13). Näin yhteismaalilukemat ovat tylyt 75–52.

Cocks lähti sunnuntain peliin täysin eri ilmeellä kuin edellisiltana. Puolustuspelaaminen oli liikkuvampaa ja pelaajien välit pidettiin riittävän lyhyinä. Näin esimerkiksi Holonin tähtihyökkääjä, isokokoinen nigerialaisheittäjä Philipp Kalu ei saanut tilaa ja heitot lähtivät kaukaa.

Riihimäkeläiset peluuttivat erikoisempaa kolmen takamiehen kokoonpanoa läpi ottelun. Konsepti, jossa Vitalie Nenita, Andrei Buciuman ja Kristo Voika kantoivat päävastuun maalien viimeistelystä tuotti heti tulosta. Pallo kulki mallikkaasti ja erityisesti Nenitan kovat heitot löysivät tiensä israelilaisten maaliin.

Avausjakson toisella puolikkaalla Cocks tosin sortui muutamiin virheisiin. Eden Gingihasshvili ja Philipp Kalu pääsivät kaventamaan maalieroa ennen erätaukoa.

Ajatus pysyi kasassa

Toisella jaksolla Cocksin parempi kuntopohja ja ammattimaisempi pelimoraali nousivat arvoonsa. Holonin pelaajat ottivat tukuittain jäähyjä ja turhautuminen johti lopulta myös kahden pelaajan ulosajoihin.

Pienikokoinen väkkärä Matan Akiva Potashnic ei sunnuntain ottelussa saanut aikaan muuta kuin kolme jäähyä ja punaisen kortin. Potashnic jätti kentän, kun peliä oli vielä reilu vartin jäljellä. Helposti kuumeneva Kalu puolestaan katseli suoraa punaista viisi minuuttia ennen peliajan täyttymistä.

Riihimäkeläisten päät pysyivät kylminä rikkonaisessa pelissä. Lisäksi Holonin korkea puolustustaktiikka osoittautui jälleen haavoittuvaksi. Hyvällä pallon liikuttelulla Cocks pelasi Nenitalle, Buciumanille, Voikalle sekä vasemmassa laidassa hääränneelle Mykhaylo Krivchikoville mukavasti maalipaikkoja. Myös nopealiikkeinen laituri Jani Tuominen oli toisen jakson maalijuhlissa pelipäällä. Nenita herkutteli kymmenellä maalilla ja Buciuman sekä Voika upottivat yhdeksän mieheen. Silti suurinumeroinen voitto oli ennen kaikkea kurinalaisen joukkuepelin tulosta.

– Tänään pelattiin joukkueena ja noudatettiin alusta asti sitä taktiikkaa, mitä oli sovittu. Ensimmäisen jakson lopussa se keskittyminen vähän hajosi, mutta toisen jakson alkuun saatiin taas ajatus kasaan ja jälki oli sen mukaista, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki sanoi.

– Ei tässä nyt toki vielä kärrynpyöriä tarvitse heittää, mutta oli se jo paljon parempaa kuin eilinen esitys, Kekki jatkoi.

Seuraavan kierroksen vastustaja ratkeaa keskiviikkona, kun puolivälieräparit arvotaan.

– Olihan meillä käsittämättömän hyvä arpaonni, että saatiin näin heikko joukkue tässä vaiheessa vastaan. Mutta nyt vastus kovenee, se on päivänselvää, Kekki muistutti. (HäSa)

Asiasanat