Uutiset

Cocks ja Dynamo kohtaavat heti avauksessa

Riihimäen Cocks on hallinnut suomalaista käsipalloa viime vuosina vakuuttavasti, eikä menestykselle tämän kauden SM-liigassakaan ole mitään esteitä. Hallitseva suomenmestari aloittaa ykköstilansa puolustamisen sunnuntaina, kun se kohtaa sarja-avauksessa paikallisvastustajansa Dynamon.

Kilpailukautensa riihimäkeläiset aloittivat jo viime viikonloppuna Mestareiden liigan karsinnoissa. Lajin eurooppalaisen ykköskilpailun lohkovaiheeseen paikkaa ei auennut, mutta Cocksin kolmas sija karsintalohkossa takasi paikan kakkoskategorian cupin kolmannelle kierrokselle.

Cocksin avainpelaajiin lukeutuva Nico Rönnberg odottelee kotimaisen kauden alkamista hyvillä fiiliksillä.

– Harjoitusottelut menivät vähän niin ja näin, emmekä saaneet niistä ihan parhaita tuloksia. Slovakiassa pelasimme jo kaksi todella hyvää peliä. Avausottelun hävisimme vain kolmella maalilla ja meillä oli saumat voittaakin. Toisessa pelissä voitimmekin hallitsevan Luxemburgin mestarin ihan pystyyn. Pelasimme niissä peleissä mielestäni joukkueena ihan eri tavalla kuin aikaisemmilla kausilla. Kaikki osallistuivat pelaamiseen, Rönnberg kertoo.

Mestarijoukkue pelaa tällä kaudella uudessa valmennuksessa, kun entinen päävalmentaja Kaj Kekki keskittyy pelkästään maajoukkueen valmentamiseen. Uutena miehenä Cocksin luotsina aloitti liettualainen Gintaras Savukynas.

– Uusi valmentaja on antanut myös pelaajille uutta motivaatiota. Olemme vetäneet kesän kovaa ja aika paljon punttia. Kroppa on ollut sen takia vähän väsynyt, mikä on näkynyt myös harjoituspeleissä. Joukkuepelaamista hän on painottanut paljon. Asioita pitää tehdä kentällä yhdessä, sillä yksilöinä ei kovempia pelejä Euroopassa voita.

Savukynas on tuonut myös Cocksin pelitapaan uusia asioita.

– Myös Kekin aikana viime vuosina hyvin toimineet asiat ovat mukana, mutta uuttakin on mukana aika paljon. Muutokset ovat tuntuneet hyviltä, Rönnberg sanoo.

Cocks on liigassa suursuosikki, eikä se todennäköisesti häviä runkosarjassa tänäkään vuonna kovin monta kertaa. Viime kaudella se kärsi ainoastaan yhden tappion ja pelasi kaksi kertaa tasan.

– Mielestäni jokaiseen runkosarjan otteluun pitää pystyä motivoimaan itsensä, vaikka se onkin ehkä vaikeampaa SM-liigassa kuin Champions liigan karsinnoissa. Sata lasissa pitää jokaiseen peliin lähteä ja viime kaudellakin nähtiin, että peleistä tulee tiukkoja, jos olemme huonolla asenteella. Niin huonoja joukkueita SM-liigassa ei ole, että rotsi auki peliin ei voi mennä, Rönnberg muistuttaa.

Rönnbergin mukaan paikallisottelu on erityinen tapaus riihimäkeläisille.

– Itse olen Karjaalta kotoisin, joten minulle se on peli muiden joukossa. Hallilla on kuitenkin hyvä fiilis ja meno päällä, kun kyseessä on paikallisottelu. Sen takia derby on pelaajalle mukava asia, vasempana takarakentajana pelaava Rönnberg kertoo. HäSa

Asiasanat