Uutiset

Cocks jälleen paikallis- kamppailun ykkönen

Riihimäen Cocks hallitsi keskiviikkona vierasottelua kotihallissaan, kun Dynamo Riihimäki isännöi paikalliskamppailua. Peli oli odotetun epätasainen, mutta hurjasta tasoerosta huolimatta viihdyttävä. Dynamo sinnitteli ajoittain hyvin EHF-peleihin valmistautuvaa tuoretta Cup-voittajaa vastaan. Cocks kuitenkin nappasi täydet sarjapisteet selkein numeroin 22–37 (11–21).

Dynamo avasi ottelun pirteästi. Kotijoukkue hyödynsi Cocksin alkukankeuden ja johti peliä lähes vartin ajan. Dynamon taktiikka pitää pelitempoa maltillisena ei enää avausjakson toisella puolikkaalla kuitenkaan toiminut. Cocks kytki menovaihteen päälle ja juoksi jalat paikallisvastustajan alta. Fyysinen ylivoima näkyi erityisesti hyökkäysnopeudessa, joka oli huimasti Dynamoa kovempi. Lisäksi Dynamon pelaajista alkoi väsymys paistaa, mikä heijastui virheinä ja harhaheittoina.

Kiihdytys tasapelistä kymmenen maalin karkumatkalle kesti Cocksilta alle vartin. Cocksin pelaajamateriaalin leveys näkyi nopeuden ohella monipuolisuutena. Dynamolla ei yhtä tasokasta pelaajareserviä vaihtopenkiltä löytynyt, joten puolustuskaan ei jaksanut enää raataa alun tapaan. Lisäksi pitkä ottelutauko ja pelituntuman puute alkoi vähitellen paistaa.

Toisella puoliajalla ottelussa ei luonnollisesti ollut enää panosta, mutta molemmat joukkueet hioivat omia kuvioitaan tulevia kamppailuja silmällä pitäen. Cocksin nopeus säilyi ja joukkuepelaaminen pysyi koossa. Dynamo onnistui ajoittain puolustuksessaan mallikkaasti, eikä hyökkäyspelikään heikkoa ollut. Junioreiden maajoukkuerinkiin kuuluva Joonas Muje oli Dynamon maalissa ajoittain loistava.

Cocksin vahva puolustus oli kuitenkin junioripitoiselle Dynamolle liian vaikea pala. Vahvan puolustuksensa ansiosta Cocks kohenteli maalilukemiaan nopeilla läpiajoilla. Totutusti maaliahnein oli Teemu Tamminen, joka latoi kaikkiaan 11 maalia.

– Ihan hyvä treenipeli meille kovan otteluputken perään. Dynamo pelasi hyvin ensimmäisen puoliajan, mutta jotain tapahtui toisella jaksolla. Harmi, että heillä oli pitkä pelitauko alla, Tamminen mietti.

– Ei tämä varmasti meille kummallekaan kauden pääpeli ollut, joten en minäkään loppunumeroita murehdi. Tärkeintä oli, että kentällä nähtiin tänään pelillisesti hyviä asioita, joukkuettaan pitkällä tähtäimellä rakentava Dynamon päävalmentaja Ville Viljanen hymyili. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic