Uutiset

Cocks järjesti maalijuhlat Porvoossa

Riihimäen Cocks näytti käsipalloliigan runkosarjan viimeistä edellisellä kierroksella maalinteon mallia Porvoon Akillekselle. Sarjajumbo pääsi tosin kotiyleisön riemuksi itsekin herkuttelemaan maaleilla. Maali-ilottelu päättyi lopulta lukemiin 34–44 (13–18).

Peli oli Cocksille merkityksetön, sillä joukkue on jo runkosarjan voiton sinetöinyt. Sen sijaan Akilles oli pakkovoiton edessä. Tappio varmisti sen, ettei Akilles tule pelaamaan pudotuspelejä, vaan saa jälleen kerran kamppailla liigapaikastaan 1. divisioonan kärkijoukkueita vastaan.

Kotijoukkueen selkäranka katkesi jo avausjaksolla. Cocks meni nopealla tahdilla ensin 1–4-johtoon ja lyhyen Akilles-rynnäkön jälkeen vastustamattomasti viiden maalin taukojohtoon. Toinen puoliaika oli pelailua, jossa riihimäkeläisten ote ajoittain herpaantui ja kotijoukkue Akilles pääsi pommittamaan peräti 21 maalia Cocksin maalivahdin Timo Puhakan selän taakse.

Cocksin pelaajille tuli tuttuun tapaan kiire kaunistella maalisaldoa ja siinä kiireessä pallot karkailivat vastustajille, jotka kykenivät iskemään nopeilla vastaiskuilla kavennusmaaleja.

Suuria käsipalloilun hienouksia ottelu ei tarjonnut, mutta riihimäkeläisittäin tärkeää oli entistä laajemman pelaajarintaman esiinmarssi.

– Kenttäpeli kieltämättä kärsi mun vaihtoruletistani. Kaksi tärkeää pelaajaa, Kristian Jansson ja Niko Leikama pelasivat ensimmäisen pelinsä loukkaantumisten jälkeen. Annoin heille peliaikaa, jotta molemmat saisivat taas pelintuntumaa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki valotti.

– Jansson pelasi käytännössä melkein puolet ottelusta pienissä pätkissä. Oli hienoa nähdä, että kovalevy on kunnossa. Hän teki kovalla asenteella hyvää työtä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. On erittäin mukavaa, että saatiin taas vaihtoehtoja meidän peliimme, Kekki myhäili.

Teemu Tammisen hurja tahti jatkui ja mies takoi peräti 17 maalia. Aiemmin vähemmälle peliajalle jääneistä erittäin hyviä otteita esittivät niin Vjatseslav Pylypenko kuin Siim Pinnonenkin. Molemmat sotkivat Akilleksen puolustusta ja merkkauttivat kuusi maalia mieheen. Janssonin paluu takamiehen tontille avasi mukavasti vastustajan puolustusta, joten keskushyökkääjän tontilla vuorotelleet veljekset Ahti ja Antti Rogenbaum saivat hekin herkutella maaleilla. (HäSa)

Asiasanat