fbpx
Uutiset

Cocks jyräsi Atlaksen SM-avauksessa

Riihimäen Cocks aloitti käsipallon SM-liigan lauantaina kotikentällä. Hallitseva mestari kukisti viime kauden SM-nelosen, Atlas Vantaan tyylipuhtaasti maalein 29–16 (14–9).

Viime kevään välierissä kovan vastuksen Cocksille tarjonnut Atlas putosi nyt kelkasta jo avausjakson ensimmäisellä puolikkaalla. Joukkueiden selkeä tasoero näkyi jokaisessa hyökkäyksessä. Atlas ei saanut murrettua riihimäkeläisten tiivistä puolustusta. Viimeisenä lenkkinä vieraita lannisti riihimäkeläisten maalivahti Vitalii Shitsko, joka pelasi huippuottelun.

Kamppailu näytti jo 15 minuutin pelin jälkeen täysin läpihuutojutulta, kunnes myös Cocksin pelaajat alkoivat pitää peliä ratkenneena. Huolimattomuudet hyökkäyspäässä päästivät Atlaksen hivuttautumaan vielä kahden maalin päähän.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki otti aikalisän ja joukkue aloitti ryhtiliikkeen. Kymmenessä minuutissa Teemu Tamminen, Yury Lukyanchuk ja Vitalie Nenita kasvattivat kotijoukkueen johdon viiteen maaliin.

Toisen jakson alussa riihimäkeläiset puolustivat Atlaksen täysin pois pelistä. Vieras teki 20 minuuttiin ainoastaan neljä maalia ja Cocks saattoi heittää jo lopun pelailuksi. Suurimmillaan 15 maalin johto kaventui hieman, mutta rumina numerot pysyivät mitaleille mielivän Atlaksen kannalta loppuun saakka.

Vaikka Cocks peluutti ottelun ratkaisuhetkillä käytännössä samoja pelaajia kuin viime keväänä pudotuspeleissä, oli joukkueiden tasoero kasvanut huimasti. Useat Cocksin pelaajat ovat ottaneet selkeän harppauksen niin nopeudessa, pallovarmuudessa kuin heittojen laadussa.

– Meillä on nyt niin kova kilpailu jokaisesta pelipaikasta, että pelaajien on jo treeneissä mentävä täydellä teholla, mikäli mielii saada edes peliaikaa, Kaj Kekki selvitti.

Toisaalta myös vastustaja tasoitti tietä rökäletappioon.

– Valmentaja Mikael Källman sanoi ennen ottelua, että joukkueen serbit eivät ole kunnossa. Hän ei selvästikään liioitellut, Kekki arvioi. HäSa

Asiasanat

Menot