Uutiset

Cocks kaatui taistellen

 

Salintäysi yleisö sai sunnuntaina Riihimäellä nähdä kansainvälisestikin mitaten huippukäsipalloa, kun Cocks haastoi valkovenäläisen SKA Minskin Baltian liigan loppuottelussa. Se, että Cocks pääsi lauantain välierästä finaaliin vasta kovalla taistelulla ja Minsk puolestaan lähinnä verryttelemällä, ei näkynyt loppuottelussa. Cocks tuli väsymättä kovalla asenteella ja riskejä kaihtamatta. Ottelu säilyi tasaisena koko avausjakson. Vasta toisella jaksolla Minsk karkasi ja vei mestaruuden maalein 32–26 (15–15). 
 
– Tällaisessa ottelussa kaikki marginaalisetkin jutut pitää olla puolella, missään ei ole varaa virheisiin tai edes epäonneen. Toisen jakson alussa tapahtui jotain ja sen jälkeen oltiin takaa-ajajia, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki myönsi. 
 
Ensimmäinen puoliaika oli huikean hyvää peliä riihimäkeläisiltä. Joukkue toteutti ennalta suunniteltua taktiikkaa lisäämällä välillä kaasua ja toisinaan jarruttamalla. Rytminvaihdokset olivat myrkkyä kovavauhtiseen peliin tottuneille valkovenäläisille. Avausjakson puolivälissä Cocks pelasi hurmoksellisen viisiminuuttisen, jonka aikana joukkue siirtyi 3–4 takaa-ajoasemasta 8–4 johtoon.
Sekä Kristo Järve että Teemu Tamminen osoittivat ennakkoluulotonta ja röyhkeää pelinlukua.
 
Maaleja tuli tovin liukuhihnalta ja Minskin päävalmentaja Spartak Mironovitch otti aikalisän. 
 
Valmentajan kasvonilmeistä ja äänen voimakkuudesta päätellen peli ei ollut sujunut käsikirjoituksen mukaan. Joukkue sai juonesta kiinni aikalisän jälkeen ja tauolle mentiin tasalukemissa. 
 
Toisen jakson alussa romahdus
 
Tauon jälkeen tapahtui riihimäkeläisille käänteinen ilmiö. Hyökkäyspään ratkaisut epäonnistuivat surkeasti ja omaa puolustusryhmitystä ei ehditty saada kunnolla järjestykseen, kun pallo oli jo maalissa. Minsk teki kahdessa minuutissa neljä maalia ja kun Cocksin Gheorghe Safronii viimein sai pallon Minskin maaliin ajassa 35.05, oli tilanne jo 20–16 Minskille. 
 
Maaliero säilyi koko ajan Minskille edullisena. Kekki otti jakson aikana kaksi aikalisää ja yritti vielä pelaajavaihdoksillakin saada muutosta kurssiin. Minsk oli kuitenkin liian organisoitu ja toisen jakson puolivälissä maaliin vaihdettu Artsem Padasinau oli hyvässä vedossa. Pallot eivät menneet enää Minskin maaliin. 
 
Toisessa päässä Cocksin maalivahti Yevgen Umovist jatkoi huippupelastuksia, mutta liika oli hänellekin liikaa. Minsk sai liian monta nopeaa läpiajoa ja asemapelissäkin puolustusmuuri petti monta kertaa. Umovist teki hyvää työtä, mutta se ei nyt riittänyt.
 
Liettualaiset tuomarit Gecevicins ja Valdemaras Liachovicins jatkoivat samoilla linjoilla kuin lauantain välierässä. Cocks kärsi taas selvästi enemmän rangaistuksia kuin vastustajansa. Kolme jäähyä ja kolme Minskille vihellettyä rangaistusheittoa olivat takaa-ajoasemassa liikaa. Minsk sai koko ottelussa vain yhden jäähyn. 
 
Rangaistusten johdosta Cocks oli jo kahdeksan maalin tappiolla, mutta lopussa vaihtopenkiltä kentälle lähetetyt pelaajat kavensivat tyylikkäästi. Kuuden maalin tappio Euroopan tason huippujoukkueelle ei ole kehno esitys. 
 
– Ihan hyvin me taisteltiin. Tämä pitää nyt saada siirrettyä kotimaan liigaan. Me tehtiin Åboa vastaan yksi maali vähemmän. Onko niillä parempi puolustus, sitä sopii miettiä, Kekki muistutti.  
 
Baltian liigan pronssia otti virolaisten keskinäisen voimainkoetuksen voittanut Põlva Serviti. HC Kehra/Daisy kaatui maalein 30–23 (17–9). (HäSa)
 
Jari Kohonen

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic