Uutiset

Cocks karkasi …toisella jaksolla

Riihimäellä nähtiin keskiviikkoillassa erikoinen käsipallokohtaaminen. SM-liigan kärkijoukkue Riihimäen Cocks voitti näytöstyyliin sarjan viimeistä edellisenä majailevan Siuntio IF:n. Vaikka peli päättyi murskalukemiin 39–24 (19–17), vei tappioon taipunut vieras yllättäen avausjaksoa.

Seurahistorian pahimman loukkaantumissuman keskellä tarpova Cocks lähti peliin parhaalla saatavilla olevalla miehistöllä. Kun sairauslistalla on käytännössä koko avauskentällinen, viimeisimpänä tällä viikolla kylkileikkaukseen joutunut Nico Rönnberg, on pelaajavalintojen tekeminen helppoa. Jokainen omin voimin jalkeilla pysyvä pelaaja mahtuu nyt kokoonpanoon.

– Ei valiteta niin kauan kun saadaan seitsemän pelaajaa otteluun. Niillä mennään, jotka ovat terveinä. Sitä varten me ollaan kovaa treenattu koko joukkueella, päävalmentaja Kaj Kekki painotti.

– Vaikka sanotaan, että vaihtopenkiltä on vaikea tulla maaleja tekemään, on akseli (Kristo) Voika–(Andrei) Buciuman vastuun kasvaessa hienosti ottanut paikkansa, Kekki kehui.

Voika, Buciuman ja Gheorghe Safronii, sekä laitahyökkääjät Jani Tuominen, Niko Leikama ja Antti Valo olivat isossa roolissa, kun Cocks toisella jaksolla jyräsi Siuntion.

Avausjaksolla kotijoukkueelta ei onnistunut muu kuin maalinteko. Seisovan puolustuksen lomasta lähteneet siuntiolaisten heitot menivät luvattoman helposti riihimäkeläisten maaliin. Ensin pallon eteen yritti venyä Yevgen Umovist, sitten Timo Puhakka.

Molempien torjuntatilastot näyttivät surkeilta jakson päätyttyä. Jos Leikama, Tuominen, Voika ja Buciuman eivät olisi tehneet lähes joka hyökkäyksestä maalia, olisi Siuntio päässyt yllättämään taukojohdossa.

Toisella jaksolla Cocks oli kuin eri joukkue. Umovist palasi maaliin ja teki muutamia huippupelastuksia. Kurinalainen puolustus auttoi hienosti ja siuntiolaisilta meni sormi suuhun. Avausjakson tarkoista ja terävistä heitoista tuli puolittaisia räpellyksiä, jotka poimittiin talteen. Pallot toimitettiin nopeilla vastaiskuilla Siuntion maalissa turhautuneen Petter Forsströmin selän taa.

Toisella jaksolla Siuntio sai 19 minuuttiin kaksi maalia. Samassa ajassa Forsströmiä nöyryytettiin 14 kertaa. Ei ollut ihme, että pelin lopussa ottelun taso laski ja jopa Siuntion tekemiä rikkeitä alettiin viheltää. Minuuttia ennen loppusummeria SIF:n Vincent Voutilainen istui koko pelin ensimmäisen jäähyn.

– Tämä tuomarityöskentely oli aivan käsittämätöntä. Meidän pelaajia saa repiä vaikka kuinka, varoituksia ja jäähyjä ei tule mistään. Se on nykyään sama juttu joka pelissä, Kekki puhisi.

Kekki oli vihainen tuomareiden ohella myös omille pelaajille.

– Maalivahdit eivät perkele tehneet mitään. Toisella Umovist sentään vähän oli mukana. Koskahan me saataisiin sellainen peli, että maalivahti saisi jo ensimmäisellä jaksolla edes jotain kiinni, Kekki tilitti. (HäSa)

Asiasanat