fbpx
Uutiset

Cocks karsii Mestarien liigaan

Hallitseva käsipallon Suomen mestari Riihimäen Cocks karsii viikonloppuna Slovakian Presovissa pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Cocks kohtaa lauantaina turnauksen välierässä seurahistoriansa merkittävimmässä ja koko suomalaisen käsipallon kannalta huomattavassa ottelussa slovenialaisen RK Gorenje Velenjen. Toisessa välierässä pelaavat slovakialainen Tatran Presov luxemburgilainen Red Boys Differdange. Karsintaturnauksen voittaja etenee syyskuun loppupuolella alkavaan lohkovaiheeseen.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas johtaa joukkonsa turnaukseen hyvässä tilanteessa. Joukkue on terveenä ja valmiina lukuun ottamatta viivapelaaja Robin Sjömania, jonka käsivamma estää pelaamisen turnauksessa.

– Gorenje Velenje ja Tatran Presov ovat tietenkin viikonlopun suurimmat ennakkosuosikit. Molemmat joukkueet ovat olleet aiemmin mukana Mestarien liigan lohkovaiheessa ja niillä on muutenkin paljon enemmän kansainvälistä kokemusta kuin välierävastustajansa. Tatranilla on vielä kotikenttäetu ja kannattajatkin takanaan, Savukynas arvioi.

Valmentajan mielestä Cocksin peli on parantunut.

– Saimme vietyä harjoitusohjelmamme kesän aikana suunnitellusti läpi ja pelaamisemme on elokuun aikana edennyt koko ajan positiivisempaan suuntaan, vaikka tulokset eivät aina niin hyviä olleetkaan. Pelissämme on kuitenkin vielä paljon yksityiskohtia, joita täytyy kehittää paremmalle tasolle, päävalmentaja sanoo.

Asiasanat

Menot