Uutiset

Cocks kesytti väsyneenäkin HIFK:n

Pelin taso ei keskiviikkoillassa häikäissyt, mutta täpötäysi katsomo sai silti pääsylipuilleen vastinetta. Riihimäellä vieraillut Helsingin IFK on käsipallon SM-liigassa neljäntenä. Joukkue piti riihimäkeläisiä pinteessä suunnilleen 40 minuuttia, kunnes Cocks painoi kaasua ja meni selvään 28–20 (10–12) voittoon.

Erityisesti pelin alku ja aivan loppuhetket sisälsivät suuria tunnelatauksia, jotka ruokkivat Urheilutalon alusta asti hyvää tunnelmaa. Kotijoukkue aloitti pelin kompastellen. IFK:n maalivahdista Petter Forsströmistä leivottiin illan sankaria puolitehoisilla heitoilla, jotka taitava vahti poimi pois.

Myös virkaveli Yevgen Umovist venyi toisessa päässä samankaltaisiin pelastuksiin, joten maaleilla ei mässäilty. Avausjakson lopussa Cocksin vaihtoruletti toi kentälle kattauksen, joka alkoi saada peliin ryhtiä. Erityisesti alussa huilanneiden Gheorghe Safroniin ja Kristo Järven panos vaikutti ja suurimmillaan neljään maaliin venähtänyt vierasjohto kutistui.

Koko Cocksin ryhmässä näkyi ankaran peliputken rasitus. Meneillään oli viides peli viikon sisään ja näistä kolme oli pelattu Valko-Venäjällä. Niinpä jähmeä ote oli ymmärrettävä. Se sen sijaan ei ollut käsitettävissä, että HIFK kypsyi täysin jo ennen toisen puoliajan puoliväliä.

Joukkueen ykkösnyrkki Anderi Orel väsähti ja sai koko puolituntisen puitteissa asemapelissä ainoastaan yhden maalin aikaan. Sergei Glinca heitti kaikkiaan kolme rangaistusheittoa loistavasti torjuneen Umovistin näppeihin ja asemapelissä mies muuttui näkymättömäksi pelin lopussa. Cocks vei viimeisen vartin maalein 11–4, mikä kuvastaa helsinkiläisten katkeamista.

– Onhan tämä erikoista. Meidän tässä pitäisi väsyneitä olla, eikä niiden, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki hymähti.

– Toki luotin siihen, että peli hoidetaan, mutta sanoin puoliajalla, ettei ole kuoleman kysymys, vaikka tämä peli hävittäisiin. Otteluputki on aivan karmea ja ymmärrän täysin, ettei peli voi kulkea. Vaikka pelaajat elävät peleistä, eivät he mitään koneita ole, Kekki muistutti.

– Saattaa olla, että meidän on EHF-Challengen ja Baltian liigan takia uhrattava joku liigapeli ja laitettava (juniori)akatemia pelaamaan joku ottelu, että edustusjoukkue saa levätä, Kekki pohti.

Asiasanat