Uutiset

Cocks kovaan kyytiin EHF-cupin lohkovaiheessa

Riihimäen Cocks kohtaa saksalaisen MT Melsungenin, espanjalaisen Helvetia Anaitasunan ja portugalilaisen Benfican käsipalloilun miesten EHF-cupin lohkovaiheessa. Lohkot arvottiin torstaina Wienissä Itävallassa, ja Cocks päätyi D-lohkoon.

Cocksin lohkopaikka on suomalaisten seurajoukkueiden toistaiseksi kovin saavutus. Suomalaisjoukkue on ensi kertaa mukana 16 joukkueen cupin lohkovaiheessa.

Cocks selvitti tiensä jatkoon kukistamalla kolmannen karsintakierroksen otteluissa puolalaisen Gornik Zabrze yhteismaalein 59–49 (kaksi ottelua).

EHF-cupin lohkopelit alkavat 11.–12. helmikuuta ja päättyvät huhtikuun alussa.

Cocks kohtaa ensimmäisessä ottelussaan 11.–12. helmikuuta viikonvaihteessa Pamplonassa Espanjassa Helvetia Anaitasunan. Seuraavana viikonloppuna on vuorossa Hämeenlinnassa ottelu Melsungenia vastaan. Cocksin seuraavakin ottelu pelataan Hämeenlinnassa, kun 4.–5. maaliskuuta Elenia-areenaan saapuu vastustajaksi Benfica.

Benfican Cocks kohtaa myös seuraavassa ottelussaan, joka pelataan puolestaan Lissabonissa 11.–12. maaliskuuta. Helvetia Anaitasunaa vastaan Cocks pelaa toisen ottelunsa Hämeenlinnassa 25.–26. maaliskuuta, ja lohkovaiheen pelit päättyvät Melsungenissa Saksassa 1.–2. huhtikuuta pelattavaan otteluun Melsungenia vastaan.

Cocksin toiminnanjohtaja Tommi Lindroos uskoo riihimäkeläisten lähtevän haastajina kevään peleihin.

– Nyt on vastassa todella kovia joukkueita. Arvontojen ykköskorin joukkue MT Melsungen ylsi viime kaudella Saksan Budesliigassa neljänneksi, Helvetia Anaitasuna oli toissa vuonna niin ikään neljäs Espanjan liigassa ja Benfica pudotti Cocksin tavoin kovan puolalaisjoukkueen EHF-cupin karsinnoissa, kertoo Lindroos.

Torstaina varmistui myös se, että Cocks pelaa kotiottelunsa Elenia-areenassa Hämeenlinnassa.

– Hienoon urheiluhalliin on siis luvassa lisää käsipalloherkkua, ja vastustajatkin ovat taas pykälää kovempia, Lindroos muistuttaa.

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic