fbpx
Uutiset

Cocks kukisti HIFK:n kankealla pelillä

Kova treeni- ja pelitahti näkyi vaivalloisena pelinä, kun Riihimäen Cocks kampitti keskiviikkona käsipallon SM-liigassa Helsingin IFK:n.

– Aivan hirveätä peliä, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki murahti.

Väkinäisestä puurtamisesta huolimatta riihimäkeläiset voittivat ottelun maalein 34–26 (15–13). Peli lähti jo heti väärällä jalalla liikkeelle. Cocksin runkopelaaja Teemu Tamminen istui toistamiseen jäähypenkillä, kun peliaikaa oli vierähtänyt 14.15. Kuten käsipallossa on tapana, kolmannesta jäähystä ei enää penkille tarvinnut istua, vaan tie vei suihkuun. Sen aika koitti Tammiselle jo toisen erän kymmenennellä minuutilla.

Muutenkin jäähyjä tuli tiheään. Otteet olivat kovat ja pillikin soi herkästi. Cocksin pelaajat viettivät kaikkiaan 12 minuuttia jäähyllä. HIFK:llä jäähyminuutteja oli kaksi vähemmän, mutta Cocks oli aavistuksen tehokkaampi hyödyntämään ylivoimaa.

Rikkonaisen pelin ensimmäinen jakso oli lievää riihimäkeläishallintaa. Toinen jakso satoi vielä selvemmin kotijoukkueen laariin. IFK:n pelaajat väsyivät Cocksin vahvan puolustuksen edessä enemmän, mikä johti virheisiin. Myös Cocksin raskaampi hyökkäyskalusto jyräsi vastustajan ohuemman pelaajamateriaalin. Asemapelissä Cocks osoitti vahvuutensa toisen jakson loppupuoliskolla, jolloin hukkareissuja ei helsinkiläisten päätyyn juuri tehty.

Cocksista nousi esiin erityisesti Kristo Voika, joka alkaa päästä pelirytmiin kiinni. Suoraan Viron puolustusvoimien harmaat Cocksin keltapaitaan vaihtanut Voika oli kauden alussa hiukan hukassa. Nyt nähtiin esimerkkejä siitä, miksi 23-vuotias takamies oli viime kaudella Viron liigan paras maalintekijä. Yhdeksän maalia erinomaisella onnistumisprosentilla tykittänyt pelimies pisti kaikki neljä heittämäänsä rangaistusheittoa varmasti sisään. Lisäksi toisella jaksolla Voika oli yhdessä Gheorghe Safroniin kanssa juonimassa suurinta osaa niistä maaleista, joilla Cocks Tammisen ulosajon jälkeen kiihdytti karkuun helsinkiläisiltä.

– Ensimmäinen puoliaika oli aivan karmea. Toisella oli jo vähän ideaa ja jalka liikkui enemmän. On tässä vielä hiomista, Kekki mietti.

Cocks on neljän pelin jälkeen SM-liigassa kakkosena, tasapistein HIFK:n ja toisen helsinkiläisjoukkueen Dickenin kanssa. Runkosarjan kärkipaikkaa pitää Kauniaisten HC West. Cocks on Westiä neljä pistettä perässä, mutta myös yhden ottelun vähemmän pelanneena. (HäSa)

Asiasanat

Menot