Uutiset

Cocks luovutti pisteet Akillekselle

Riihimäen Cocks matkusti vara- ja vajaamiehityksellä SM-liigan runkosarjan päättäneeseen vierasotteluun Porvooseen. Runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Cocks kohtasi tasonmittauspeleihin valmistautuvan Akilleksen.

Cocksilla oli matkassaan kahdeksan kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti joukkueen kakkosvalmentajan Jaakko Horellin johtaessa peliä. Huomattava osa riihimäkeläisjoukkueesta oli A- ja B-juniori-ikäisiä, edustusjoukkueen mukana harjoitelleita junioreita.

Sitä taustaa vasten peli sujui yllättävänkin hyvin. Tosin sarjapisteiden muodossa hyväkään venyminen ei lämmittänyt, sillä kotijoukkue Akilles säilytti johdon loppusummeriin saakka. Äärimmäisen tiukka kamppailu päättyi numeroihin 38–37 (20–20).

– Kyllä me sillä mielellä matkaan lähdettiin, että voitetaan tämä peli. Harmittavan pienestä se lopulta jäi kiinni, valmentaja Horelli harmitteli.

Hyvällä itseluottamuksella pelanneet juniorit saivat tappiosta huolimatta Horellilta kiitosta.

– Tänään nähtiin nuorilta hyvää peliä. Pitää muistaa, että tällä porukalla ei kovin paljon olla päästy treenaamaan ja silti tehtiin 37 maalia. Se on kova juttu SM-tasolla, Horelli painotti.

– Elis Alander teki kymmenen maalia ja lopussa Jami Nieminen haastoi kaksinkamppailuissa tehden peräjälkeen kaksi tärkeää maalia, Horelli kiitti.

Alanderin ja Niemisen ohella kentän hahmoja olivat Timo Puhakka maalissa sekä paljon peliaikaa saanut Niko Leikama. Leikama myös pommitti runsaasti osumia, kunnes sai toisen jakson lopussa kolmannen jäähyn myötä punaisen kortin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic