Uutiset

Cocks murjoi Varnan eurokentällä

Riihimäen Cocks otti tärkeän askeleen kohti käsipallon EHL Challengen puolivälieriä. Cocks vieraili sunnuntaina Bulgarian Varnassa. Kotijoukkue HC Spartak Varna kompuroi jo ottelun alussa ja hyvällä jalalla liikkuneet riihimäkeläiset juoksivat bulgarialaiset kumoon maalein 31–20 (15–11).

Lähtökohdat otteluun olivat odottavat, sillä vastustajasta ei juuri ollut löytynyt tietoa. Joukkueen pelitapa ja pelaajien osaaminen olivat siis täysi arvoitus. Cocks oli Bulgariassa lähes parhaalla miehityksellään. Vain Niko Leikama oli sivussa selkävaivan takia. Leikaman selkä kuvataan tällä viikolla, jolloin selviää tarkemmin, milloin vikkelä laitapelaaja on jälleen rivissä.

Jo pelin alussa kävi selväksi, millaisella marssijärjestyksellä ottelussa edetään. Spartak oli yllättävän kesy Cocksin vahvan ja liikkuvan puolustuksen edessä. Terävä puolustaminen palkittiin muutamilla nopeilla vastaiskuilla ja asemapelissäkin Cocks oli selvästi kotijoukkuetta etevämpi. Cocks otti ensimmäisen puolituntisen haltuun ja vaikka muutamia maalipaikkoja haaskattiin, oli neljän maalin taukojohto lupaava.

Toisella jaksolla Spartak väsähti ja ottelun loppuvaiheessa joukkueen mielialatkin romahtivat. Cocks pelasi ryhdikästä joukkuepeliä loppuun saakka tehden melko helposti lopulta yhdeksän maalin marginaalin. Siitäkin huolimatta, että riihimäkeläispelaajien keskittyminen lopussa alkoi herpaantua ja virheitä tuli enemmän kuin aiemmin.

– Oikeastaan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen näki, että kun tehdään asiat omalla tavallamme, homma hoituu, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kertasi.

– Se sama puolustuspelaaminen jatkui, jota nyt on viime peleissä esitetty. (Yevgen) Umovist oli lisäksi maalissa erinomainen lähes koko ottelun ajan, Kekki jatkoi.

– Peliin lähdettiin aika maltilla, tarkoituksena oli pelata tämä eka osaottelu maltilla. Nyt on helppo lähteä toiseen otteluun, Kekki myhäili.

Toinen ottelu pelataan ensi lauantaina klo 15.30 Vantaan Energia-areenalla. Lämmittelynä pelataan SM-liigaottelu Vantaan Atlasksen ja HC Westin välillä klo 13 alkaen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020