Uutiset

Cocks niukasti voittoon liiga-avauksessaan

Riihimäen Cocks aloitti käsipallon SM-liigakautensa nihkeästi. Vastustajaksi Riihimäelle matkustanut turkulaisjoukkue ÅIFK piti johtoasemaa varsin pitkälle. Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki piti turkulaisten ässänä maalivahtipeliä.

Ensimmäisessä erässä Turun ÅIFK rynni päättäväisesti uuden päävalmentajansa Ulf Anderssonin johdolla muutaman maalin karkumatkalle. Näkyvänä tekijänä ÅIFK:n pelissä oli espanjalaispelaaja Alvaro Arenas Leturiaga. Kun ottelua oli käyty reilu vartti, vaihtoi Cocks maalilleen Marius Aleksejevin tilalle Yevgen Umovistin. Erätauolle lähdettäessä vieraat johtivat silti vielä lukemin 19–15.

– Ensimmäisessä erässä ei puolustuksessa tehty yhtään mitään, hyökkäyksessä luotiin paikkoja, mutta vastustajan maalivahti Ville Nordqvist piti heidän peliä kasassa. Me olimme hävettävän huonolla jalalla liikkeellä puolustuksessa, kukin seisoi omalla tontillaan ja vastustaja piti meitä pilkkanaan, summasi Cocksien päävalmentaja Kaj Kekki pelin alkua.

– Kyllä espanjalainenkin on hyvä kaveri, mutta teimme niistä itse turhan hyviä. Pelkäsin puoliajalla ja sanoinkin pojille, että jos ei tahti parane, niin tuskin tulee seuraavaan peliin 350 katsojaa, jatkoi Kekki.

”Parhaat pelaavat …koko ajan”

Toisen erän puolessa välissä Cocks aloitti loppukirin. Noin kymmenen minuuttia ennen loppusummeria riihimäkeläiset tulivat tasoihin ja menivät lopulta johtoon. Cocks-pelaajista muun muassa Teemu Tamminen sai maalihanat auki lähes näytöstyyliin. Myös Cocksin maalinsuulla Yevgen Umovist sai paikalle tulleilta katsojilta ansaittua kannustusta.

– Alkoi kaveri väsymään ja me olimme hyvällä jalalla puolustuksessa liikkeellä, tuumasi Kekki.

Cocksilla jatkuvat pelit heti torstaina Hangossa Suomen cupin neljännesvälierissä. Päävalmentajalla on paljon pelaajamateriaalia, mutta suunnitelma jatkoon selvä.

– Tässä pelissä meillä ei ollut yhtään junioria mukana, vaikka olisi ollut rosterissa tilaa. Haluan, että valmistaudutaan hyvin Baltian-liigan seuraavalle kierrokselle ja siksi parhaat pelaavat koko ajan. Lopputulos oli tänään vaan karmea. Huomenna Hankoon, edelleenkään en ota yhtään junioria mukaan. Toivotaan, että saadaan hyvä 60-minuuttinen siellä aikaan, päätti Kekki. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

19.1.2020