Uutiset

Cocks nöyryytti käsipalloliigan jumboa

Käsipalloliigan sarjajumbo Helsingin IFK oli lauantaina Riihimäellä vieraillessaan juuri niin vaatimaton kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Liigan kärkeen noussut Riihimäen Cocks myllytti keveää vastustajaa tylyin numeroin 42–29 (22–15). Pelin ainoa jännitysmomentti oli se, yltääkö huippukuntoinen Teemu Tamminen 20 henkilökohtaiseen maaliin. Haamuraja jäi kahden osuman päähän, mutta selvää oli, että Tamminen oli pelin ehdoton hahmo.

Heti ensi minuuteista alkaen oli kohtalaisen selvää se, kuka vie sarjapisteet. Cocks tuli hyökkäyksiin kovalla tempolla ja pisti pallon liikkeeseen. Heitot eivät aina löytäneet maalin perukoille, mutta vauhti oli joka tapauksessa IFK:lle liikaa.

Toisessa päässä vierasjoukkue sai aivan alkuhetkillä aavistuksen liikaa tilaa. Vielä viime kaudella Cocksissa pelannut Andrey Orel sekä toinen venäläinen, Serghei Glinca pääsivät rokottamaan maaleja helsinkiläisille. Numeroiden valossa ottelu etenikin melko tasaisena, kun verkko heilui vinhaan tahtiin vuoroin molemmissa päissä.

IFK menetti toisen tukijaloistaan ottelun 22. minuutilla. Alusta asti sääntöjen rajamailla pelannut Glinca hölmöili itselleen kolmannen jäähyn ja katseli sen seurauksena punaista korttia. Ennen kentältä poistumistaan vasenkätinen maalitykki oli ehtinyt tehdä kolme osumaa.

Vierasjoukkueen hyökkäysvaihtoehtojen kaventuessa Cocks pystyi pitämään Orelin paremmin kurissa, eikä omissa ropissut enää pelin alun tahtiin. Lisäksi Tamminen pääsi vauhtiin nöyryyttäen vastustajan maalivahteja Ville Immosta ja Aivar Paistia mitä mielikuvituksellisimmilla heitoilla.

Sekavaa sähellystä

Pelin kokonaiskuva oli rikkonainen ja sekava. IFK yritti pysyä pelissä rikkomalla ja repimällä. Siksi jo avausjaksolla Cocks sai yrittää maalia rangaistusheittoviivalta peräti kuusi kertaa. Ylivoimalla kotijoukkue pelasi kaikkiaan 14 minuuttia. Jopa IFK:n valmennustiimi hankki joukkueelle jäähyn opastettuaan tuomareita ajoittain kuumaksi käyneen ottelun tiimellyksessä.

Riihimäkeläisittäin suoritus oli hyvä, vaikka parannettavaakin jäi. Puolustus oli kuriton ja vaikka liikettä löytyi ajoittain hyvin, tarvittavaa kovuutta puolustusmuurilta silti puuttui. Vain Kristian Jansson pisti kroppansa likoon sellaisella asenteella, jota olisi odottanut nähtävän koko joukkueelta.

Pelin alussa Cocksin maalissa pelannut 17-vuotias juniorivahti Kalle Alander torjui hyvin, mutta juuri vaisu puolustus teki nuorukaisen tehtävän hankalaksi. Cocksin kookkailta ulkomaalaisvahvistuksilta puuttui paras terä juuri puolustuspelaamisessa. Kiire hyökkäämään oli jälleen kova. Joukkueen pelillinen johtohahmo Kristo Järve katseli ottelua katsomosta, mikä näkyi joukkueen otteissa.

– Kriston puuttuminen näkyi puolustuksen lisäksi siinä, että hyökkäyksen oikea laita ei saanut palloja oikeastaan ollenkaan. Antti (Valo) oli aika pimennossa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki summasi.

Järve jätettiin pois kokoonpanosta edellispäivän harjoituksissa sattuneen pohjekrampin vuoksi.

– Laskettiin, että tämä peli pärjätään ilmankin. Parempi säästää häntä tärkeämpiin peleihin, Kekki perusteli.

Joukkueen hyökkäystehot saivat miehen kuitenkin hymyilemään.

– Ennen peliä painotin sitä, että ei mennä vastustajan kävelyyn mukaan, vaan pidetään tempoa yllä. Se vaiva meillä on ollut pitkin kautta, että jos vastustaja pelaa hitaalla tempolla, mekin teemme niin. Nyt oli liikettä ja maalipaikkoja, Kekki kehui. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

6.4.2020