Uutiset

Cocks nujersi BK-46:n kotikentällään

Riihimäen Cocksilla oli käsipallon SM-liigan keskiviikon peliin nihkeät lähtökohdat. Teemu Tamminen, Antti Valo ja Robin Sjöman olivat sairaina. Kristo Järveä puolestaan vaivaa pohjevamma, jonka tähden hän ei keskiviikon ottelussa pelannut. Päävalmentaja Kaj Kekki oli kuitenkin alusta lähtien luottavainen, vaikka pelaajia oli poissa.

– En ollut huolissani ennen pelin alkua. Vaikuttihan pelaajavaje siihen, että jouduimme lähtemään aivan uudennäköisellä miehistöllä liikkeelle. Lähtökohta kauteen oli kuitenkin se, että joukkueella on joka pelipaikalle kaksi pelaajaa. Uusien pelaajien myötä hyökkäyspeli on hieman sekavaa, mutta jokainen peli yhdessä on meille kotiin päin, sanoi Kekki.

Vierasjoukkue BK-46 Karjaalta aloitti reippaasti. Kun peliä oli pelattu 26 minuuttia, Cocks tuli kuitenkin jo tasoihin ja jyräsi määrätietoisesti voittoon. Kotijoukkueen maalinteossa onnistuivat eritoten Niko Leikama ja Gheorghe Safronii. Ensimmäisessä pelissään maalitilinsä aukaisi myös Norjan pääsarjasta tullut Cocksin uusi vahvistus Nico Rönnberg.

– En tänään ollut vielä ihan hyvä. Pelituntumaa puuttui vielä, muotoili Rönnberg ottelun jälkeen. Hän sanoi, että Cocksin joukkueeseen tuleminen oli helppo ratkaisu. Päätöstä tuki eritoten se, että päävalmentaja Kekki oli hänelle tuttu entuudestaan. Tulevaisuudessa Rönnberg toivoo pääsevänsä pelaamaan Bundesliigaan.

– Rönnberg pelasi ehkä normaalia varovaisemmin, mutta kuviot ovat hänelle uudet. Mielestäni hän suoriutui ihan hyvin, kommentoi Kekki. Hänellä ja Rönnbergillä on takanaan muun muassa yhteisiä maaotteluita, kun Rönnberg pelasi nuorissa.

Lauantaina Riihimäellä pelataan Baltian liigan ottelu Cocks–HC Vitjaz. Päävalmentajan mukaan vastaan asettuu nuori joukkue, jossa on venyviä ja teknisesti taitavia pelaajia.

– En ole huolissani ensi viikonlopusta, sillä mielestäni meidän pelaajamateriaali riittää voittamaan silloinkin. Viemme fysiikalla lauantain kinkerit, uskoo Kekki. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic