fbpx
Uutiset

Cocks otti ensimmäisen askeleen kohti finaalia

Riihimäen Cocks aloitti pudotuspelit käsipallon välierissä lyömällä odotetusti Vantaan Atlaksen. Vaikka Atlas näennäisesti nousi ottelun lopussa peliin mukaan, oli kuitenkin selvää, kumpi joukkue kentän tapahtumia hallitsi. Cocks pelasi alle puolet ottelusta normaalilla tasollaan, mutta sekin riitti 37-33 (19-14) voittoon. Ottelusarja jatkuu jo keskiviikkona Vantaan Myyrmäessä. Finaalipaikka ratkeaa kolmella voitolla.

Finaalikarsinnan avausottelun alku paljasti heti, että nyt on kovat piipussa. Varsinkin Atlas oli tullut kentälle kovalla asenteella. Asenne purkautui jo ensimmäisen puolituntisen aikana paitsi hienoina yksilösuorituksina, myös virheinä, rikkeinä ja jopa valmentajan hankkimana varoituksena.

Pelillisesti ensimmäinen puoliaika kulki aluksi selkeässä Cocksin hallinnassa. Selvä johto kuitenkin kaventui, kun jakso läheni loppuaan. Riihimäkeläisten keskittyminen herpaantui ja useiden kömmähdysten kruunuksi vieraiden Erkka Näntö nosti vierasjoukkueen viisi minuuttia ennen erätaukoa jo neljän maalin päähän.

Toisen jakson alussa Cocks oli taas tehokas. Antti Rogenbaum, Kristo Järve ja vasemmalla laidalla väkkäränä pyörinyt Matias Savinainen heittivät maalin mieheen. Valdar Noodla syvensi Atlaksen ahdinkoa kahdella ja Andrey Orel yhdellä maalilla. Kuudessa minuutissa Cocks oli kuronut peräti yhdeksän maalin etumatkan.

Cocks otti hyvin pelanneen maalivahtinsa Timo Puhakan jakson puolivälissä vaihtopenkille huilaamaan. Nuori Theodotos Christou ei ollut heti yhtä terävässä torjuntavireessä. Toisaalta maalivahdin urakkaa ei helpottanut se, että Cocks pudotti pelitempoaan ja alkoi tehdä avausjakson loppupuoliskon kaltaisia teknisiä virheitä.

Cocksin Olli Kuparinen otti jäähyn kuusi minuuttia ennen loppua ja Atlas hyödynsi ylivoimansa. Vieras oli jo ennen jäähyä kaventanut maalieron viiteen ja kaksi lisämaalia nosti ryhmän entistä selkeämmin Cocksin iholle. Riihimäkeläiset kuitenkin ryhdistäytyivät. Kun Atlas viimeisenä keinonaan nosti puolustuksen korkealle, livahtivat Antit Rogenbaum ja Valo peräkkäisissä hyökkäyksissä vartioiltaan karkuun tehden maalin mieheen. Jäähystään sisuuntunut Kuparinen teki kaksi osumaa ja Atlaksen räpistely oli sillä selvä. (HäSa)

Menot