Uutiset

Cocks otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin

Käsipallon SM-liigan ensimmäinen puolivälieräottelu oli juuri niin kuuma kuin odottaa sopi. Vahvan runkosarjan pelannut Helsingin IFK tuli Riihimäelle latautuneena. Rutinoituneempi kotijoukkue Cocks oli kuitenkin pelin alussa ja lopussa piirun verran vastustajaa edellä. Näin riihimäkeläiset ottivat ensimmäisen askeleen kohti välieriä. HIFK kaatui maalein 29-23 (16-11). Välieräpaikka ratkeaa kolmella voitolla.

Pudotuspelisarjan avausottelu käynnistyi selvässä riihimäkeläishallinnassa. Pallo liikkui nopeasti. Avauskokoonpanoon kaivatun paluun jo runkosarjan lopussa tehnyt Teemu Tamminen pyöri kun väkkärä, mikä sekin kasvatti helsinkiläisille harmaita hiuksia. IFK:n maajoukkuemaalivahdille Petter Forsströmille ei juuri annettu mahdollisuuksia, sillä puolustus juostiin sekaisin kerta toisensa jälkeen.

Avausjakson lopussa peli hieman tasoittui, mutta Cocks kontrolloi yhä kentän tapahtumia. Toisen puoliajan alku kulki sekin vielä tuttuja uomia. IFK:n pelaajat käyttivät puolustuksessa entistäkin enemmän otteita, jotka venyttivät sääntöjä, keräsivät tuomareiden huomiota ja nostattivat riihimäkeläisyleisön tunteita. Repiminen ja jäähyt sekoittivat peliä, mutta Cocksin hyväksi tuomitut rangaistusheitot pitivät kotijoukkueen edelleen selkeässä johdossa.

Rikkonaista peliä

Vasta toisen jakson 13. minuutin vaiheilla vierasjoukkue pääsi hiukan paremmin juonesta kiinni. Rikkova pelityyli ja erittäin vahvaa peliä pelanneen Cocks-takamiehen Jani Tuomisen miesvartiointi sekoittivat pakan hetkeksi.

Kaikkiaan viisi rangaistusheittoa upottanut ja myös pelitilanteissa erittäin tehokkaasti pelannut Tuominen oli nyt tovin pois hyökkäyksen kärjestä. Siitä seurasi kolmen minuutin maaliton jakso, jonka aikana IFK kavensi takamatkansa ensin kuuteen maaliin. IFK sai horjutettua myös Teemu Tammista ja kun Tamminen istui jäähyminuuttejaan, tuli vieras viiden maalin päähän.

Kallio tyytyväinen

IFK:n väärä vaihto ja Thomas Åkermackin typerä jäähyllä höystetty punainen kortti veivät jakson lopussa viimeisenkin oljenkorren. HIFK oli yksinkertaisesti liian ylilatautunut ja kuriton kyetäkseen käyttämään edes pienet säröt Cocksin lähes virheettömästä pelistä. Cocks pelasi tärkeään paikkaan yhden kauden parhaista otteluistaan.

-Ihan hyvä eka ottelu tässä sarjassa. Me tultiin peliin sellaisella hyökkäystaktiikalla, että IFK:n oli pakko muuttaa puolustustaan. Sillä me saatiin heti alussa pieni yliote, Cocksin valmentaja Toni Kallio summasi.

-IFK:sta näki, että monikaan joukkueesta ei ole aiemmin pelannut pudotuspeleissä. Niillä meni lataus vähän yli. Keskiviikkona meillä on Helsingissä taatusti vastassa täysin erilainen joukkue, Kallio ennusti.

-Haluaisin voittaa myös Helsingissä, ettei välieräpaikka ratkeaisi pelkillä kotivoitoilla. Se on kova haaste, mutta siihen me pyritään, Kallio jatkoi. (HäSa)