Uutiset

Cocks pääsi katkon paikkaan

Käsipallon SM-liiga on sinettiä vaille valmis, sillä Riihimäen Cocks haki kuvia kumartelematta selvän voiton lauantaina Kauniaisista. HC West taipui toisessa finaaliottelussa kotiluolassaan lähes yhtä helposti kuin keskiviikkona Riihimäellä. Nyt loppulukemat olivat 24–35 (10–19).

West satsasi paukkunsa ottelun alkuun. Joitakin minuutteja vaikuttikin siltä, että kotijoukkue saattaisi pystyä haastamaan Cocksin. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Riihimäkeläisten puolustus toimi totutun tarkasti. Viimeisenä lukkona maalivahti Vitalii Shitsko kasvatti kauniaislaisille lisää harmaita hiuksia.

Hyökkäyspäässä pallo alkoi pomppia riihimäkeläisille avausjakson puolivälissä. Kymmenen tunnustelevan minuutin ja West-maalivahti Stefan Thilmanin torjuntojen jälkeen tasanumerot siirtyivät historiaan ja riihimäkeläisten karkumatka alkoi. Ajassa 13.15 Vitalie Nenita siirsi Cocksin johtoon. Vain reilut 15 sekuntia myöhemmin Kristian Jansson rokotti Westin hyökkäysvirheestä alkaneen vastaiskun päätteeksi jo kahden maalin johdon.

Shitsko torjui kaksi seuraavaa Westin yritystä ja kun laitahyökkääjä Andrei Novoselov ajassa 14.33. kasvatti Cocksin johdon jo kolmeen maaliin, kokosi West joukkonsa aikalisälle. Kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Koskue yritti valaa omiinsa uskoa, mutta minuutin aikalisä ei siihen riittänyt.

Kun juna oli lähtenyt sivuraiteille, ei määränpäätä enää näkynyt. West juoksi hyökkäyksensä päin riihimäkeläisten puolustusmuuria ja jos joku pallo sen ohi meni, Shitsko poimi vedot pois. Teemu Tamminen kasvatti Cocksin johtoa entisestään ja kun ensimmäinen puoliaika oli loppumassa, vei Novoselovin viimeistelemä maali riihimäkeläiset jo yhdeksän maalin johtoon.

West aloitti toisen puoliajan vajaalla Fredrik Forssin istuessa jäähyään. Cocks käytti edun hyväkseen ja Viktor Kovalenkon yhden, sekä Teemu Tammisen kahden maalin jälkeen oli jo selvää, miten ottelussa käy.

Cocks on Kaj Kekin valmennuksessa ja voittoisan Baltian liigan myötä hitsautunut joukkueena yhä paremmaksi kokonaisuudeksi. Niinpä pelin jo ratkettua ei Cocksin peli hajonnut, eikä aiemmilla kausilla päätään nostanut sooloilu sotkenut kuvioita. Joukkue pysyi sovitussa taktiikassa aivan viimeisten minuuttien hurmoshenkistä kaahailua lukuun ottamatta. Näin West ei missään vaiheessa 13 peliminuutin jälkeen ollut edes lähellä haastaa vierastaan.

– Osasimme odottaa, että tästä tulee vaikeampi peli. Meidän puolustuksemme oli kuitenkin hyvä ja Shitsko torjui mainiosti. Pääsimme juoksemaan ensimmäisen jakson lopussa nopeita vastaiskuja ja se riitti, Cocksin kakkosvalmentaja Jaakko Horelli summasi.

West on sunnuntaina kolmannessa ottelussa ahtaalla, sillä Riihimäellä joukkue ei ole Cocksia vastaan juuri loistanut. Kehno kotipeli on huono lähtökohta kolmanteen ja mahdollisesti viimeiseen finaalisarjan otteluun.

– Alku oli hyvä, mutta vartin kohdalla tehtiin muutamia pahoja virheitä kentän molemmissa päissä. Niistä vastustaja pääsi iskemään, eikä meillä selkäranka enää kestänyt, Koskue summasi Westin tappiota. HäSa 

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic