Uutiset

Cocks palasi …SM-liigan kärkeen

Käsipallon SM-liigassa jo kärkikaksikon, Riihimäen Cocksin ja Helsingin Dickenin kelkasta tipahtanut Kauniaisten HC West koki kotihallissaan lauantaina karvaan tappion Cocksille. Riihimäkeläisille voitto oli arvokas, sillä joukkue nousi nyt runkosarjan ykköspaikalle ohi Dickenin.

West tipahti riihimäkeläisten kyydistä vasta toisella jaksolla, mutta lopun romahdus oli raju. Yhden maalin takamatkalta kohti ottelun loppua kirinyt kotijoukkue taipui tappioon lopulta suurinumeroisesti 23–31 (12–14).

Pelin alku oli tasaista vääntöä. Cocksin kone käynnistyi taas verkkaisesti ja virheet värittivät peliä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Tosin jakson puolivälissä peli jo alkoi sujua. Andrei Buciuman, Vitalie Nenita ja Jani Tuominen aloittivat kirin, jota keskushyökkääjä Robin Sjöman osumallaan täydensi. Cocks kävi jo neljän maalin johdossa.

Ennen puoliaikaa West pystyi vielä Roman Protsenkon ja Sten Toomlan johdolla käyttämään Cocksin puolustuksen lukuvirheet hyväkseen. Kauniaislaiset kipusivat Miro Koljosen viime hetken maalilla puolituntisen päätteeksi kahden maalin päähän.

Toisella puoliajalla Cocksin puolustuspeli terävöityi ja vaikka kotijoukkueen Benjamin Nyman heti jakson alussa kavensi, karkasi Cocks hetken kuluttua lopullisesti Westiltä. Kun Westin Koljonen sai jäähyn yhdeksännellä minuutilla, käyttivät riihimäkeläiset ylivoiman tehokkaasti. Vitalie Nenita ja Kristo Voika kasvattivat joukkueensa etumatkaa.

Pienen suvantovaiheen jälkeen Cocks sai ottelun viimeisen vartin alkaessa puolustuspelinsä ruotuun ja West koki runsaan kuuden minuutin maalittoman jakson. Voika ehti tehdä tähän väliin kolme ja Mykhaylo Krivchikov yhden maalin. Tosin vauhdikas Krivchikov hankki myös suoran punaisen kortin muuten melko siistissä ottelussa.

Cocks pelasi Krivchikovin ulosajoa seuranneen alivoiman tarkasti, eikä West päässyt ylivoimalla lainkaan kaventamaan maalieroa. Kun Koljonen lopulta sai kotijoukkueen maalittoman putken poikki, oli Cocks jo viiden maalin karkumatkalla.

Jäljellä olleet yhdeksän peliminuuttia kasasi kiireen ja paineet Westin pelaajien niskaan. Cocks otti vastustajan hosumisesta täyden hyödyn. Nopeilla vastaiskuilla riihimäkeläiset viimeistelivät reilun voiton väsähtäneen vastustajansa kustannuksella. Voika oli jälleen kerran joukkueensa hahmo kymmenellä maalillaan. Kiril Morozov teki Cocksin maalissa 13 torjuntaa ja oli myös mies paikallaan. (HäSa)

Asiasanat