Uutiset

Cocks palasi taas voittajaksi

Riihimäen Cocks voitti perjantaina kotonaan käsipalloliigan kolmannen välieräottelun. Vantaan Atlas kaatui nyt maalein 28–22 (12–12). Cocks voi ratkaista finaalipaikan jo sunnuntaina Myyrmäessä. Hyvin vastaan pyristellyt Atlas saattaa tosin olla jälleen kotonaan vaikea vastus.

Pelillisesti Cocks oli perjantaina vielä kaukana normaalitasostaan. Erityisesti maalivahtityöskentely oli vaatimatonta. Joukkueen hyvä puolustus kuitenkin vei suurimmat tehot Atlaksen hyökkäyspelistä.

Pelin ensimmäisen neljänneksen aikana Atlas antoi muistutuksen siitä, ettei joukkuetta aivan puolivaloilla ajella kumoon. Tuomas Laitinen oli maalissa vahva ja hänen torjuntojensa kautta vantaalaiset rakensivat avausjaksolla muutaman maalin johdon.

Pelaajien kierrätyksellä ja pienillä taktisilla muutoksilla Cocks hivuttautui vähitellen tasoihin. Riihimäkeläisten tasoitusmaalin teki Vitalie Nenita. Se jäi vaisun Nenitan ainoaksi koko ottelussa, sillä toisen jakson romanialainen sai huilata vaihtopenkillä.

Toisen jakson alku kulki riihimäkeläisiltä hieman paremmin. Umovist otti muutamia tärkeitä torjuntoja, joista Cocks sai nopeita läpiajoja. Jani Tuomisen, Robin Sjömanin ja Roni Syrjälän maaleilla kotijoukkue siirtyi kahdeksannella minuutilla jo kolmeen maalin johtoon.

Vielä hetken näytti siltä, että Atlaksen maalivahti Laitinen saattaisi jälleen nousta ottelun sankariksi. Cocksin vasemmalta laidalta löytyi kuitenkin Jani Tuominen, joka malttoi heittää maalin ylänurkkiin. Jalkatorjunnoissa vahva Laitinen oli Tuomisen heittojen edessä voimaton. Tuominen upotti ratkaisuhetkillä viisi maalia ja hänet palkittiin ansaitusti kentän parhaana pelaajana.

Toinen ratkaisupelaajista oli Robin Sjöman, joka uhrautuvasti otti iskuja vastaan vastustajan puolustusmuurissa. Isokokoinen Sjöman murtautui neljä kertaa maalintekoon ja hankki lisäksi tukun rangaistuksia Atlakselle. Kokonaisuutena riihimäkeläisten peli oli kuitenkin edelleen epätasaista.

– Tänään oltiin vähän levänneempänä. Eilen pelaajia kiellettiin edes ajattelemasta käsipalloa. Näytti se peli lepopäivän jälkeen jo vähän paremmalta, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki arveli.

– Muutama pelaaja tosin vaeltelee vielä vähän kateissa. Puolustus sentään oli hyvää, mutta maalivahdeilta tarvittaisiin vähän apuja. Harvoin haukun ketään erikseen pelin jälkeen, mutta nyt oli pakko, Kekki sanoi viitaten Umovistin puhutteluun.

– Ja sitten pelistä oli taas vähällä tulla Laitinen show. Nämä perkeleen spedet vetää sinne, minne vielä puoliajalla erikseen kiellettiin heittämästä. Maalivahdin vahvuudet tiedetään ja niihin meidän ei pidä sortua, Kekki manasi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020