Uutiset

Cocks pallotteli turkulaiset kumoon

Riihimäen Cocks täydensi viikonloppunsa avaamalla sunnuntaina voittotilin myös käsipallon SM-liigan pudotuspeleissä. Kovin suuri yllätys se ei tosin ollut. Runkosarjassa kaikki joukkueiden keskinäiset kohtaamiset selkeästi voittanut Cocks nujersi Turun IFK:n myös aloittaessaan taipaleensa kohti finaaleja. Puolivälierien ensimmäinen kohtaaminen päättyi turkulaisittain murheellisiin 44–22 (23–12) -lukemiin.

Ottelun urheilullinen anti oli ohut ja pelitempo laiska. Sekä joukkueiden fyysinen kokoero että valtava kuilu osaamistason välillä kävi hetkessä selvästi ilmi. Åbo IFK yritti yllättää käyttäen korkeaa 5–1-puolustusta. Ratkaisu muistutti kuitenkin omaan polveen ampumista. Riihimäkeläiset reagoivat jakamalla palloa taitaville laitahyökkääjille. Myös keskushyökkääjänä hääräävälle Robin Sjömanille avautui vapaata väylää rokottaa mustapaitoja.

Cocksin vasemmalta laidalta puuttui venäläisvahvistus Andrei Novoselov, joka matkusti juuri ennen peliä kotiin juhlistamaan perheenlisäystä. Vasenkätinen Roni Syrjälä on kuitenkin kasvanut viimeistään tällä kaudella isojen saappaiden täyttäjäksi, joten laidalta tuli tukkapöllyä Syrjälän kädestä kuuden maalin edestä.

Toisessa laidassa on totuttu näkemään Teemu Tamminen, mutta tähtihyökkääjä sai tällä kerralla vetää lähes koko ottelun ajan henkeä. Jani Tuominen osoitti jälleen olevansa vasempaan laitaan oiva paikkaaja. Tuominen pyöritti peliä ja viimeisteli maaleja erityisesti avausjaksolla mainiosti.

Tamminen tuli toisella jaksolla kentälle ja sai ottelun lopussa yllättävän roolin. Hän sijoittui viivalle tuuraamaan keskushyökkääjä Sjömania, jolle ei tällä haavaa ole varsinaista vaihtopelaajaa Cocksin rosterissa. Tamminen ei eri pelipaikoista hätkähdä, joten saldona oli seitsemän maalia alle puolen tunnin peliajalla.

Nico Rönnberg ja varsinkin isoveli Andreas ampuivat takamiehen tonteiltaan terävästi. Turkulaisten yllätystoiveet olikin romutettu jo alle kymmenessä minuutissa. Loput 50 minuuttia olivat lähinnä kissa- ja hiirileikkiä, jossa riihimäkeläiset vaihtelevalla mielenkiinnolla puolustivat ja suurella innolla hyökkäsivät.

Ainoa miinus Cocksille lankeaa juuri puolustamisesta. Huolimatta Kalle Alanderin loistavista torjunnoista heiveröinen vastustaja sai kokoon 24 maalia. Siinä oli ehdottomasti puolet liikaa.

Toisaalta lepsuilu on ymmärrettävää. Joukkueiden tasoero on millä tahansa mittarilla mitaten valtava.

– Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, tässä vaiheessa homma olisi syytä laittaa esimerkiksi kahdesta pelistä poikki. Kaksi seuraavaa peliä nimittäin tulevat olemaan aivan samanlaisia, Cocksin kakkosvalmentaja Jaakko Horelli ennusti.

– Ei tällainen palvele missään tapauksessa turkulaisiakaan. Pelottavinta on se, että tulee jokin hirveä ylilyönti ja joku pelaajista loukkaantuu. Tänään se oli jo vähällä tapahtua. Turkulaisten 00-syntynyt junnu kirmaili aina metrin pari myöhässä tilanteisiin ja repi Robinin (Sjöman) nurin punaisen kortin arvoisesti. Oli tuurit kohdallaan, ettei Robinin kausi ole ohi, Horelli mietti. HäSa

Asiasanat