Uutiset

Cocks parempi myös vieraskentällä

Riihimäen Cocks on yhden voiton päässä käsipalloliigan välieräpaikasta. Torstai-illan kampailu Raaseporin Karjaalla oli alusta loppuun riihimäkeläisten hallinnassa, vaikka ottelun sisällä myös BK-46:lla oli hetkensä. Ottelusarjan toinen voitto irtosi Cocksille selvästi maalein 23–30 (12–13).

Cocks aloitti ottelun vahvalla puolustuspelillä. Kotijoukkue BK oli heti vaikeuksissa omien hyökkäystensä viimeistelyssä. Toisessa kenttäpäädyssä riihimäkeläisten peli ei sujunut yhtä jouhevasti. Kova treenikausi painoi jaloissa. Lisäksi Andrei Buciuman ja Andreas Rönnberg viihtyivät pienten loukkaantumisten vaivaamana vaihtopenkillä.

Osin hyökkäyksissä tehtyjen virheiden ansiosta karjaalaiset pysyivät näennäisesti pelissä mukana. Numerot pysyivät maltillisina ja Alex Lignellin maalivainun ansiosta BK ei koko avausjakson aikana pudonnut kelkasta. Aivan puolituntisen lopussa kotikatsomoa vielä heräteltiin, kun Victor Westerlund sujautti viimeisellä sekunnilla kavennusmaalin ja BK oli vain maalin päässä Cocksista.

Toisella jaksolla riihimäkeläisten rutiini ja maalivahti Kirill Morozovin hyvä torjuntavire pysäyttivät lähes täysin BK:n pyristelyn. Vaikka Cocks lopulta peluutti koko ottelussa vain kahdeksaa kenttäpelaajaa, syntyi voittoon tarvittava maaliero jo ennen kuin toista puoliskoa oli pelattu kymmentä minuuttia.

Entisellä kotikentällään pelannut Robin Sjöman oli keskushyökkääjän tontillaan paha pideltävä. Viisi maalia upottanut Sjöman palkittiin Cocksin tasaisesta joukkueesta parhaana pelaajana.

– Käytännössä vain Niko Leikama ja Roni Syrjälä vuorottelivat laidassa, muuten peluutimme samoja pelaajia koko ottelun ajan. Pääasia on, että homma hoidettiin. Tästä on hyvä jatkaa maanantaina. Pistetään silloin homma poikki ja saadaan viikko harjoitusaikaa välieriin sekä Baltian liigaan. Eli ihan aikataulussa ollaan, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki laski. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic