Uutiset

Cocks sai Dickenin siltaan

Käsipallon SM-kulta saattaa ratketa jo sunnuntaina Riihimäellä. Riihimäen Cocksin haastaja Helsingin Dicken ei lauantaina pystynyt kotikentällään voittoon, joten mestaruus on katkolla jo kolmannessa finaaliottelussa. Dicken hävisi vähämaalisen ja hermostuneen pelin maalein 17–22 (9–8).

Finaalisarja on nostanut parrasvaloihin nimivahvasta Cocksin joukkueesta uusia pelaajia. Runkosarjassa paljonkin vaihtopenkkiä kuluttanut maalivahti Yevgen Umovist on ajoittain ollut huono maalillaan. Lauantaina 29-vuotias ukrainalainen oli kuitenkin mies paikallaan.

Umovist, Dickenin veskari Patrik Roslander, sekä helsinkiläisten maalipuut nousivat suureen rooliin vähämaalisella avausjaksolla. Toki osansa niukkuuteen oli molempien joukkueiden vahvalla puolustusasenteella.

Ajoittain kova puolustaminen läikkyi yli. Varsinkin riihimäkeläiset viihtyivät liian hyvin jäähypenkillä. Cocksille vihellettiin peräti viisi kaksiminuuttista jo avausjaksolla. Pahimmillaan joukkueella oli peräti kolme jäähyä samanaikaisesti.

Lisäksi Dicken pääsi kolme kertaa yrittämään maalia rangaistusheitosta. Ne olivat kuitenkin ottelun sankarin Umovistin heiniä. Kun alivoimakin toimi, pääsi Cocks tauolle ahdingostaan huolimatta vain yhden maalin tappioasemassa.

Heti toisen jakson alussa Cocks otti pelin haltuun. Robin Sjöman viimeisteli tasoitusmaalin jakson ensimmäisestä hyökkäyksestä. Siitä joukkue rakenteli maali maalilta etumatkaa.

Voitto häämötti, mutta omat virheet alkoivat kasata uudelleen esteitä Cocksin tielle. Jo avausjaksolla erinomaista työtä tehnyt laitahyökkääjä Mykhaylo Krivchikov kuumeni väärään aikaan ja ehdottoman väärässä paikassa. Cocksin pelatessa Gheorghe Safroniin jäähyn vuoksi vajaalla hankki Krivchikov toisen jäähyn hyökkäyspäässä.

Peliaikaa oli jäljellä vielä viisi minuuttia ja eroa kolme maalia, kun Cocks joutui puolustautumaan kahden miehen vajaalla. Dickenin etsikkoajan hukkasi Timmy Thor, joka sortui avopaikassa askelvirheeseen.

Cocks pääsi heti rokottamaan. Niko Leikama sinetöi röyhkeällä läpiajollaan jo käytännössä voiton alivoimatilanteessa, kun peliaikaa oli enää kolme minuuttia. Nöyryytyksen jälkeen Dickenin hätä johti käsittämättömään virhesumaan. Sitä hyödynsivät niin Krivchikov, Nico Rönnberg kuin Kristian Jansson. Cocks vei toisen jakson kontrolloidulla pelillä täysin ansaitusti koko ottelun ja on askeleen päässä mestaruudesta. Toki tärkeä voitto tuli vaikeuksien kautta.

– Itse sössittiin liikaa. Kymmenen jäähyä, joista suuri osa oli aivan tyhmiä ja täysin turhia, Kekki myönsi.

– Mutta kentän ehdoton kuningas oli Umovist, joka piti meitä vaikeilla hetkillä pystyssä. Lisäksi puolustus oli hyvää. Siellä jalat liikkuivat ja pistettiin kroppaa peliin, Kekki kiitteli.

– Viime vuonna ratkaistiin mestaruus äitienpäivänä ja samaan tähdätään nyt. Meni huomenna miten tahansa, ei ne meitä kolmea kertaa voita. Se on varma, Kekki vakuutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic