Uutiset

Cocks sai vahvan otteen jatkopaikkaan

Riihimäen Cocks tarjosi erinomaista käsipalloa Hämeenlinnan Elenia-areenassa sunnuntaina.

Cocks kukisti puolalaisen Gornik Zabrzen selvin numeroin 30–19 (13–11) EHF-cupin kolmannen karsintakierroksen ottelussa 446 katsojan edessä.

Toisen kerran joukkueet pelaavat ensi sunnuntaina Zabrzessa Puolassa. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee, kumpi joukkueista selviytyy EHF-cupin lohkovaiheeseen.

Riihimäkeläiset ovat nyt vahvoilla, mutta päävalmentaja Gintaras Savukynas toppuutteli innokkaimpia.

– Olemme tyytyväisiä joukkueemme taistelutahtoon ja tietysti myös tulokseen. Tämä ottelusarja on kuitenkin vasta puolivälissä. Emme voi luulla, että homma on nyt selvä, hän tuumi.

Samoilla linjoilla olivat Cocksin suomalaiset avainpelaajat, laitahyökkääjä Teemu Tamminen ja puolustaja Nico Rönnberg.

– Ei pidä katsella liikaa tätä tulosta. Emme voi olla vielä tähän tyytyväisiä. Puolassa lähdemme pelaamaan 0–0-tilanteesta. Katsotaan sitten siellä, mikä on tilanne 60 minuutin jälkeen, he sanoivat.

Cocks oli sunnuntaina hyvä. Sen puolustuspeli oli tiivistä ja vahvaa alusta loppuun. Maalivahti Vitalii Shitsko oli suorastaan loistava. Hän piti huolen siitä, etteivät puolalaiset päässeet uhkaamaan. Shitsko torjui 26 vastustajan heittoa.

Gornik Zabrze pysyi Cocksin vauhdissa kohtuullisesti ensimmäisen jakson. Toisen jakson alussa riihimäkeläiset karkasivat tavoittamattomiin. Cocks voitti jakson kuusi ensimmäistä minuuttia 6–0. Etumatka piti ja vähän kasvoikin. Riihimäkeläisten peli-ilo pursui ja siitä oli paras todiste ottelun viimeinen maali: Rönnberg ja Tamminen petasivat hienoilla syötöillä paikan Vitalie Nenitalle, joka sai läväyttää pallon komeasti tyhjiin.

Tamminen teki joukkueelleen yhdeksän maalia, joista kolme rankkarilla. Rönnberg käsi kävi kuin piiska ja tuloksena oli seitsemän osumaa. Nenita ja viivalla vahvasti kamppaillut Yury Lukyanchuk tekivät neljä maalia, Aliaksandr Bachko ja Andrei Novoselov kaksi ja Jani Tuominen ja Tiago Silva yhden.

Tuomisen maali oli erittäin tärkeä, se tuli ensimmäisen jakson viime sekunnilla.

– Valmistauduimme otteluun tosi hyvin. Kaikki näyttivät pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla ja kaikki onnistuivat. Esimerkiksi Tuominen pelasi minuutin, mutta teki tosi tärkeän maalin. Joukkuehenki meillä on hyvä ja Vitalii oli maalissa todella hyvä, Tamminen selvitti.

Myös Rönnberg kehui Shitskoa.

– Hän oli kuin muuri. Ensimmäinen jakso oli tiukka. Toisella puoliajalla meillä oli hyvä puolustus, Rönnberg tiivisti.

Hän oli kyllä tasan oikeassa, sillä puolalaisjoukkue pystyi toisella puoliskolla tekemään vain kahdeksan maalia.

Gornik Zabrzen päävalmentaja Ryszard Skutnik harmittele etenkin joukkueensa toisen jakson pelaamista.

– Puolustuspeli ei ollut riittävän aktiivista. Laitahyökkääjät ja maalivahdit eivät onnistuneet. Emme ole kuitenkaan vielä luovuttaneet, hän sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic