Uutiset

Cocks Suomen Cupin …finaaliin jatkoajan jälkeen

Käsipallon Suomen Cupin välierä oli koitua Riihimäen Cocksin kohtaloksi. Kotiareenallaan pelannut Helsingin IFK oli latautunut ja päättäväinen haastaessaan riihimäkeläiset. HIFK nojaa pääasiassa kahteen, vasta tällä kaudella joukkueeseen liittyneeseen vahvistukseen, Serghei Glincaan ja vielä viime kaudella Cocksissa pelanneeseen Andrei Oreliin. HIFK taisteli täyden peliajan verran kovalla asenteella. Kun Glincan ja Orelin kunto alkoi hiipua, sortui koko joukkue ja Cocks eteni sunnuntaiseen finaaliin maalein 36–32 ja (30–30, 14–13).

Peli oli tietyllä tavoin kaksijakoinen. Alussa molemmat pelasivat suhteellisen kurinalaista joukkuepeliä. Cocksin maalissa aloittanut Yevgen Umovist sai hyvää tukea puolustukselta ja piti joukkueensa pelissä mukana silloinkin, kun se alkoi sortua tuttuun helmasyntiinsä. Hyökkäyspään yhteispeli unohtui ja soolosuoritukset nostivat päätään. Siinä leikissä kontrolloitua peliä harjoittava IFK:kin oli paremmin mukana ja ensimmäinen puoliaika päätettiin niukassa Cocksin johdossa.

Toisella jaksolla HIFK käväisi muutaman kerran johdossa ja Cocks tarvitsi herätteen. Se henkilöityi Timo Puhakkaan, joka tuli kymmenisen minuuttia ennen peliajan täyttymistä vaihdossa maaliin Umovistin tilalle. Umovistin tarkkuuden hiipuessa Puhakka paikkasi ja näin Cocks kiipesi tasoihin vai hetki ennen loppusummeria.

Jatkoaika Cocksin nimiin

Jatkoaika oli hämmästyttävän selkeää riihimäkeläishallintaa. HIFK ei enää jaksanut ja toisaalta Puhakka jatko siitä, mihin varsinaisella peliajalla jäätiin. Huippupelastukset pitivät IFK:n maalittomana seitsemän minuutin ajan ja sen turvin Cocks kasvatti selkeän kaulan.

Joukkueen päävalmentaja Kaj Kekki pyöritteli harmistuneena päätään. Voitto ja finaalipaikka tuli, mutta turhankin vaikean tien kautta.

– Ehkä 20–30 prosenttia ajasta pelattiin joukkueena, muuten se oli sellaista yksilöiden sähellystä, Kekki tiivisti.

Pelin hahmoja olivat joukkueen ykköstähti Teemu Tamminen 12 maalillaan ja aina tiukoissa paikoissa tarvittaessa ison roolin ottava virolaisjärkäle Kristo Järve. Myös jalkavaivoistaan toipunut Kristian Jansson oli hyvässä vedossa ja olisi myös loppuottelussa tärkeä lenkki, ellei mies olisi joutunut katselemaan punaista korttia varsinaisen peliajan lopussa.

– Jostain ne (tuomarit) kaivoivat meidän Janssonille pelirangaistuksen. En tiedä, puhutaanko me liian huonosti ruotsia vai mikä tässä mättää, mutta ihme juttu se kaikkiaan oli. Olisin ymmärtänyt ja hyväksynyt siitä tilanteesta normaalin rangaistuksen, mutta että pelirangaistus, se oli minusta kova tuomio, Kekki puhisi.

– Jostain syystä Cocks on näissä rangaistusasioissa usein hiukan sellaisessa, etten sanoisi erikoisasemassa. Olen sen jo aikanaan havainnut myös niin sanoakseni ulkopuolisin silmin, Kekki jatkoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic