Uutiset

Cocks taipui Baltian liigan pronssiotteluun

Valkovenäläinen SKA Minsk kaatoi lauantain kylmää vettä Riihimäen Cocksin niskaan. Hyvin kotiläksynsä tehnyt Minsk puolusti paremmin, hyökkäsi kohtalaisesti ja ennen kaikkea pysyi poissa jäähypenkiltä. Näillä eväin Minsk vei välierässä voiton maalein 30–26 (16–12) ja pelaa sunnuntaina Baltian liigan mestaruudesta.

Toisessa välierässä lopputurnauksen isäntäjoukkue Põlva Serviti kukisti melko helposti valkovenäläisen HC Meshkov Brestin. Toisella jaksolla karkuun kiihdyttänyt Serviti eteni finaaliin maalein 37–30. Cocks kohtaa pronssiottelussa HC Meshkov Brestin.

Ottelun alku oli riihimäkeläisittäin nihkeää pelailua. Cocksin avausmaalia saatiin odottaa peräti viisi ja puoli minuuttia. Gheorghe Safronii runnoi asenteella kuparisen rikki, mutta Minsk johti tässä vaiheessa jo 4–1.

Koko ensimmäistä puolituntista sävyttivät syöttövirheet. Minskin korkea ja liikkuva 5–1-puolustustaktiikka kasvatti riihimäkeläishyökkääjien välimatkat pitkiksi. Hyökkäyspeliä pyörittänyt Kristian Jansson ei saanut syöttöpeliä kulkemaan poikittaissuunnassa.

Lyhyt valonpilkahdus

SKA oli myös tietoinen riihimäkeläisten vahvuuksista. Safronii ei juuri heittopaikkoihin päässyt ja vasemman laitahyökkääjän paikkaa pelaava Teemu Tamminen koski palloon vain muutaman kerran koko avausjakson aikana. Tammisen saldona oli ainoastaan yksi maali puoleen tuntiin. Lisäksi Cocksin peliä rasittivat kolme jäähyä ja kaksi vastustajalle tuomittua rangaistusheittoa.

Toisen jakson alkupuoliskolla Cocks nosti myös puolustustaan ja se sai vuorostaan Minskin pelaajat tekemään hätäisempiä ratkaisuja. Marius Aleksejev otti Cocksin maalissa tärkeitä torjuntoja ja avausjaksolla puuttumaan jääneet nopeat vastaiskut nostivat nyt riihimäkeläiset peliin mukaan.

Aleksejev torjui jopa yhden Minskin rangaistusheitoista luoden uutta taisteluhenkeä koko joukkueeseen. Seitsemän minuuttia ennen peliajan täyttymistä Antti Valo iski yhden neljästä maalistaan ja kavensi lukemiksi jo 26–25.

Toiveet valuivat kuitenkin hiekkaan, kun pari seuraavaa hyökkäystä hassattiin. Jo avausjaksolla oli nähtävissä, että Cocks ei keksi lääkkeitä Minskin korkean puolustuksen ohittamiseen. Samaan keskialueen sumppuun peli ja finaalitoiveet lopulta sulivat.

Erityisesti takamiehen tonttia pelannut Kristo Järve oli neuvoton. Järven kädestä lähtivät ne ratkaisevat virheet, joihin Cocksin peli lopulta kaatui. Vaikeista paikoista heitot menivät ohi, syötöt karkasivat ja koko paketti hajosi.

Minsk kuittasi Cocksin virheistä ottelun loppuun kaksi nopeaa vastaiskumaalia. Viimeinenkin oljenkorsi katkesi, kun kolmen maalin tappioasemassa Gheorghe Safronii hukkasi syötön pari minuuttia ennen loppua. SKA:n Vadim Gayduchenko kuittasi puolinopealla loppunumeroiksi 30–26. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic