Uutiset

Cocks taipui pronssiotteluun

Riihimäen Cocks taipui maanantai-illan neljännessä välieräottelussa niukkaan tappioon. Kauniaisten HC West oli tulikuumaksi kiihtyneessä ottelussa lopulta parempi maalein 17–19 (9–5).

Cocks oli alusta alkaen latautunut ja voitontahtoinen, vaikka joukkue joutui kentälle ilman Teemu Tammista. Tamminen kärsi edellispelissä saamaansa ottelurangaistusta. Molemmat puolustivat tarkasti ja hyökkäyspeli oli alussa tunnustelevaa. Avausmaali syntyi vasta ajassa 3.31, kun Westin Benny Broman ujutti pallon ohi Tomislav Milinkovicin. Antti Valo kuittasi välittömästi toisessa päässä ja kun Ville Viljanen pari minuuttia myöhemmin teki johto-osuman, mentiin koko loppujakso Cocksin johdolla.

Puolituntisen ilmiöitä olivat Milinkovic ja Cocksin vankka puolustus, joskin Westin muuri oli sekin tiivis. Molemmissa päissä vähät maalit tehtiin pääasiassa laitojen tai nopeiden hyökkäysten kautta. Normaalissa asemapelissä kummankin joukkueen takamiehet olivat pimennossa.

Rangaistukset sotkivat

Toisen puolituntisen aluksi West tuli ryminällä. Ensin Joacim Broman kavensi minuutin pelin jälkeen maalieron kolmeen ja vain 43 sekuntia myöhemmin Richard Sundberg kahteen maaliin. Viljasen onnistui vielä kasvattaa johtoa uudelleen, kunnes kentällä alkoi tapahtua riihimäkeläisittäin ikäviä.

Ensin Gheorghe Safronii sai jäähyn ja vain 11 sekuntia edellisestä Vladimir Corlija komennettiin myös jäähypenkille. Kahden miehen alivoimalla joukkue puolusti urhollisesti, kunnes Antti Valo sai jakson kuudennella minuutilla suoran punaisen. Rangaistus tuli, kun Valo tönäisi hyökkääjää heittotilanteessa. Teko oli toki jäähyn arvoinen, mutta tuomio yllätti kovuudellaan, sillä Valolla ei ollut jäähyjä alla. Ilman kahta maajoukkuetason pelaajaa Valoa ja Tammista Cocksin ratkaisuvalikoima hyökkäyspäässä kutistui entisestään.

Lisää riihimäkeläisten tunteet kuumenivat, kun joukkueen takamiestä Jani Tuomista rikottiin pian toisessa päässä niinikään heittotilanteessa. Sam Kihlstedt tarttui Tuomisen heittokäden paidanhihaan, Tuominen kaatui ja maalipaikka jäi hyödyntämättä. Cocks sai tilanteesta ainoastaan vapaaheiton.

Milinkovic loisti

Jäähyjen aikana West nousi tasoihin ja tasanumeroissa mentiin aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Sami Silfver vei ensin Westin 15–16 johtoon rangaistusheitosta. Milinkovic loisti seuraavissa West-hyökkäyksissä, joista suuri osa lähti Cocksin hyökkäyspään virheistä. Lopulta edes Milinkovic ei enää pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä, vaan neljännen peräkkäisen nopean vastaiskun päätteeksi Teemu Hertola vei Westin jo kahden maalin johtoon.

Vaihtopenkillä aloittanut Reima Nieminen yritti toisessa päässä tuurata Valoa parhaansa mukaan. Niemiselle tarkoitetut vaikeat syötöt kuitenkin karkailivat ja joukkueen vähätkin heitot jäivät Thomas Lindströmin näppeihin.

Vielä vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria Cocks sai pienen oljenkorren. Westin Silfver komennettiin jäähylle ja Cocks sai pelata lopun ylivoimalla. Suurin lataus oli kuitenkin jo mennyt ja Westin Sundberg pääsi vielä alivoimallakin läpiajoon tehden numeroksi 15–18. Niinpä Niemisen ja Savinaisen viime hetken kavennusmaalit eivät tuoneet kuin lohtua.

Cocks sai välierissä paljon rangaistuksia. Varsinkin keskeisten pelaajien ottelusta sulkemiset söivät joukkueen iskukykyä ratkaisevilla hetkillä. Ymmärrettävästi ne kismittivät, vaikka West toki finaalipaikan veikin pelillisin ansioin.

– En ymmärtänyt näitä tuomioita. Miksi tämän tason pelejä vihelletään kuin naisten käsipalloa? Sitten annetaan jotain hyvitysjäähyjä, kun nähdään että peli on jo ratkennut, Cocksin keskushyökkääjä Antti Rogenbaum puhisi.

Pettymys paistoi monen muunkin kasvoilta.

– Aika kovaan paikkaan jouduin, kun Antti (Valo) suljettiin ottelusta. Tuli suunniteltua enemmän minuutteja ja paljon vastuuta, Reima Nieminen totesi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

15.8.2020