Uutiset

Cocks tiukan väännön jälkeen vierasvoittoon

Karjaan BK-46 ei päästänyt kotonaan Riihimäen Cocksia helpolla lauantaina. Cocks voitti kovan ja tunteikkaan käsipallon liigaottelun lopulta niukasti maalein 23–26 (17–13).

Pelin lähtökohdat eivät olleet riihimäkeläisille erityisen suotuisat. Kova loukkaantumissuma sai jatkoa keskiviikkona.

– Nico (Rönnberg) sai ottelussa iskun kylkeensä ja hänet vietiin pelin jälkeen yöllä sairaalaan. Lihaskalvoon on tullut jokin vamma, joka vaatii viikon tai kaksi parantelua, joukkueen päävalmentaja Kaj Kekki kertoi.

Cocksilla oli käytössään vain neljä takamiestä, joten joukkue oli harvinaisen tilanteen edessä. Vaihtomiehiä ei tärkeimmille pelipaikoille ollut, joten alkukaudesta lähinnä vaihtopelaajina esiintyneet Kristo Voika ja Andrei Buciuman saivat pelivastuuta täydet 60 minuuttia.

Paletti oli lievästi sanoen sekaisin läpi ensimmäisen puolituntisen. Cocksin hyökkääjät tekivät harvinaisen paljon virheitä hyökkäyspäässä ja BK pääsi huippuvireisen maalivahtinsa Niclas Zweigbergin ansiosta rokottamaan nopeista vastaiskuista.

Cocksin tilannetta vaikeutti entisestään maalivahtien huono päivä. Ailahtelevuudestaan tunnettu Yevgen Umovist ei torjunnoilla loistanut ja konkarivahti Timo Puhakka kävi hetken tuuraamassa. Kun hänkään ei ollut parhaassa vedossaan, jäi Cocks avausjaksolla suurimmillaan jo kuuden maalin päähän karjaalaisista.

Toisella jaksolla Cocks lisäsi selkeästi vauhtia. Puolustus löysi tarvittavaa liikettä ja terävyyttä, eikä BK-46 päässyt enää avausjakson tapaan marssimaan heittopaikkoihin. Hyökkäyspäässä Cocks pyrki myös selkeämpään ja yksinkertaisempaan peliin, mikä näkyi virheiden vähentymisenä.

Vitalie Nenitan ja Gheroghe Safroniin painavat heitot alkoivat upota. Myös Antti Valon terävät iskut oikeasta laidasta tuottivat tulosta. Ajassa 43.17 vasen laita Jani Tuominen tasoitti ensi kertaa pelin. Ottelu eteni lähes 14 minuuttia tasatahdissa.

Alle kolme minuuttia ennen loppusummeria Cocksin valmentaja Kekki otti aikalisän joukkueen ollessa maalin johdossa. Aikalisän jälkeen Safronii päätti hyökkäyskuvion maaliin ja kun BK:n Axel Lignell vuorostaan heitti ohi, saattoi Cocks keskittyä kuluttamaan viimeistä peliminuuttia kahden maalin johdossa. Vielä sekuntia ennen loppusummeria Antti Valo kaunisteli loppunumerot.

– Kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka yrittivät tosissaan. BK oli liikkeellä hyvällä asenteella, Kekki totesi.

– Meillä avausjaksolla oltiin vähän huonolla jalalla liikkeellä ja maalivahtipeli epäonnistui täysin. Lopussa meidän rutiinimme sekä fysiikka riittivät pidemmälle. Vastustaja väsyi kyydissä. Kaikkiaan meiltä kurinalainen peli ja hyvä joukkuesuoritus, Kekki kiitteli. (HäSa)

Asiasanat