Uutiset

Cocks tyylitteli finaaliin

Kertaalleen välierissä Raaseporissa kompastunut Riihimäen Cocks ei toista kertaa vastustajalleen siimaa antanut. Cocks passitti BK-46:n pronssiotteluun vieraskentällä komeasti maalein 25–35 (13–17).

Vaikka BK oli jo runkosarjassa haastanut onnistuneesti Cocksin, ei nuorella joukkueella enää neljännessä finaalikarsinnassa ollut sanan sijaa. Toki pelin alku piti kotiyleisön toiveita yllä. Avausjakson puolivälissä BK käväisi viiden maalin johdossa. Tässä vaiheessa Kaj Kekki otti aikalisän ja piti pelaajilleen puhuttelun.

Siitä alkoi kotijoukkueen alamäki. Kekki palautti puolustuksen perusperiaatteet joukkueensa mieliin. Tästä alkoi jakso, jota voisi täysin perustellusti nimittää koko kauden parhaaksi puolustuspeliksi. Taitojoukkue BK sai punnertaa Cocksin aikalisän jälkeen seitsemän minuuttia saamatta yhtään maalia.

Kun Sam Sjöman vihdoin onnistui, oli Cocks käväissyt jo tasoissa. BK:n vaikeudet jatkuivat puoliajan loppuun saakka. Pelikello kävi taas yli seitsemän minuuttia, kunnes summeri soi. Tänä aikana Cocksin maaliverkko ei heilahtanut kertaakaan.

Vartti ilman maaleja lannisti

Yksi maali puoleen jaksoon oli tyrmistys, joka katkaisi BK:n henkisen selkärangan. Kun Cocks teki samassa ajassa yhdeksän osumaa, oli selvää, ettei BK siitä sillasta enää nousisi kuin ihmeiden kautta.

– Painotin aikalisällä puolustusta. Siitä alkoi meidän puolustuksessa liike, saatiin muutamia syötönkatkoja ja nopeita helppoja maaleja vastaiskuista, Kekki kuvaili.

Toisen puoliajan alku oli edellisjakson lopun toistoa. Jo avausjaksolla maaliin Timo Puhakan tilalle vaihdetty 18-vuotias Kalle Alander venyi hyviin pelastuksiin, eikä BK:n parhaille heittäjille annettu edes heittotilaa.

Toisessa päässä Kristo Järve tykitti sydämensä kyllyydestä. Myös Teemu Tamminen oli tutussa vireessä ja varsinkin nopeissa hyökkäyksissä röyhkeä hyökkääjä jallitti Raaseporin maalivahtia Petter Forströmiä miten tahtoi.

Ottelun loppu oli jo tyylittelyä ja eri pelaajien sisäänajoa. Lamaantunut BK ei enää jaksanut liiemmälti ponnistella, eikä Cocksin puolustus toisaalta siihen tilaisuuksiakaan tarjoillut.

– Tänään kentällä kävi 12 pelaajaa puolustuksessa ja kaikki onnistuivat täydellisesti. Myös meidän nuori poika Kalle (Alander) otti hienoja pelastuksia maalissa, Kekki summasi.

– Nyt ei tarvitse enää torstaihin asti stressata, vaan jokaisen pää saa levätä lauantaihin asti. Finaaleita ei ole tullut vielä mietittyä. Täytyy vähän suunnitella, mitä Dickeniä vastaan keksitään, Kekki mietiskeli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic