Uutiset

Cocks vaivatta välieriin

Cocks-Åbo IFK

Riihimäen Cocksin ja Turun IFK:n välinen puolivälieräsarja päättyi keskiviikkona odotetusti kotijoukkue Cocksin voitonjuhliin. Kaksi edellisottelua murskanumeroin hävinnyt Åbo IFK otti kolmannen ottelun jo huumorilla. Hymyssä suin pelattu peli päättyi riihimäkeläisten voittolukemiin 47–22 (26–9).

Turkulaisten kesäloman odotus alkoi käytännössä samalla hetkellä, kun tuomari puhalsi pilliin. Ensimmäisen maalin viimeisteli Cocksin Nico Rönnberg. Avausjakso oli muutenkin täystyrmäys turkulaisille. Cocks malttoi edellispeleistä poiketen myös puolustaa ja Vitalii Shitskon vartioima maali sai olla melko rauhassa. Ne vedot, jotka puolustuksen ohi pääsivät, poimi Shitsko varmoin ottein.

Kymmenen minuutin yksipuolisen pelailun jälkeen Cocks oli rakentanut yhdeksän maalin johdon. Avausjakson lopun ja myös koko ottelun ainoaksi juoneksi jäi enää se, kuinka paljon riihimäkeläiset ehtivät peliajan puitteissa urakoida maaleja.

Nico Rönnberg, Vitalie Nenita ja Roni Syrjälä heittivät hyvällä prosentilla palloja turhautuneena heikon puolustuksen takana torjuneen Axel Lindbergin selän taa. Tärkeä pelaaja riihimäkeläisten hyökkäyksissä oli myös Andreas Rönnberg, joka pyöritti peliä jaellen tarkkoja syöttöjä. Konemaisella tarkkuudella pyörinyt Cocksin hyökkäysmylly tuotti 17 maalin johdon puolituntisen aikana, joten toiselle puoliajalle jäi niukasti jännitettävää.

Toisen jakson ainoat pettymykset olivat ne, ettei Cocks saanut 50 maalin maagista rajaa rikki ja ettei puolustaminen enää pysynyt mielissä. Pienellä ryhmällä Riihimäelle saapunut Åbo IFK pääsi väsymyksestään huolimatta juhlimaan helpoilla maaleilla. Toki 25 maalin marginaali pudotuspeleissä on sekin kova saldo, mutta halutessaan Cocks olisi voinut pitää vieraat alle 20 maalin lukemissa.

Riihimäkeläislähtöinen Olli Tamminen oli pelin jälkeen tyytyväinen siitä, että pelit olivat turkulaisten osalta paketissa.

– Tämä on ollut aivan hirveä kausi. Onneksi se on nyt loppu. Meiltä lähti pelaajia muihin joukkueisiin ja osa on loukkaantuneena. Siksi oli pakko pelata B-junnujen kanssa ja siltähän tämä myös näytti, Tamminen totesi.

Cocksilla on nyt edessään pitkä ottelutauko ja harjoitusjakso. Osa pelaajista on mukana maajoukkueessa, kun Suomi pelaa EM-karsinnoissa Luxemburgia vastaan huhtikuun alussa. SM-liigan pudotuspelit jatkuvat neljän viikon kuluttua.

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic