Uutiset

Cocks vaivattomasti käsipallofinaaliin

Vantaan Atlas ei kolmannellakaan yrittämällä pysynyt Riihimäen Cocksin kyydissä, kun joukkueet kohtasivat maanantaina Riihimäellä käsipalloliigan välieräottelussa. Cocks vei kamppailun tyylipuhtaasti maalein 36–18 (16–9). Näin riihimäkeläiset saavat valmistautua kaikessa rauhassa 3. toukokuuta alkavaan finaalisarjaan. Suomenmestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki suhtautui illan kamppailuun kiihkottomasti.

– Tulos oli hyvä, mutta meidän pitää treeneissä lähteä etsimään kadonnutta pelitempoa. Varsinkin tänään se oli hukassa, Kekki arvioi.

Vaikka pelitempo vaihteli, eikä hurjinta myllytystä nähty koko 60 minuutin aikana, oli alusta asti suhteellisen selvää, millä asetelmilla peliä viedään. Atlaksen takamies Mirza Mimic ja maalivahti Tuomas Laitinen pitivät vierasjoukkuetta toki hetkittäin pelissä mukana. Mimic onnistui kaukoheitoissaan ja Laitinen loi torjunnoillaan toivoa joukkueeseensa. Laitinen pysäytti sekä Nico Rönnbergin että Vitalie Nenitan ensimmäiset heitot.

Lopulta Rönnberg löysi monipuolisesta heittovalikoimastaan sellaiset vedot, joiden edessä Laitinenkin oli voimaton. Myös laitahyökkääjät Antti Valo ja Jani Tuominen saivat heittonsa kulkemaan, joten jo reilun 12 minuutin pelin jälkeen Atlas kokoontui aikalisälle miettimään uusia kujeita.

Vauhtiin päästyään Cocks jyräsi kuitenkin vääjäämättömälle karkumatkalle. Jo reilun vartin pelin jälkeen kotijoukkueen johto oli kasvanut viiteen maalin. Se vapautti helpotti riihimäkeläisten työskentelyä.

Avausjakson lopussa ja erityisesti toisella jaksolla Cocksin puolustus piti lopusta huolen. Vantaalaisten heittäjät eivät löytäneet lainkaan heittotilaa ja vähitellen pelaajat menettivät itseluottamuksensa. Pallon siirtely johti toistuviin virheisiin ja riihimäkeläisten etumatka kasvoi nopeiden vastahyökkäysten vauhdittamana. Vantaalaispelaajien turhautuminen johti jäähyihin ja lopulta puolustuksen työmyyrä Milan Filic sai lähteä kolmannen jäähynsä jälkeen katsomoon.

Ottelun lopussa Cocks leikitteli maalipaikoilla ja jos viimeistely olisi ollut huolellisempaa, olisivat loppunumerot saattaneet olla vieläkin tylymmät. Lajin kannalta on tietysti kiusallista, että runkosarjan parhaan ja neljänneksi parhaan joukkueen välisessä välierässä 18 maalin tappio mairittelee hävinnyttä osapuolta. Näin kuitenkin voi sanoa, sillä Cocks hukkasi ainakin viisi varmaa maalia ohiheittoihin kamppailun loppupuolella.

Toisessa välieräparissa ladataan kelpo yllätystä. Kauniaisten HC West kukisti maanantaina jo toistamiseen vieraskentällä helsinkiläisen Dickenin. Ennakkosuosikki Dicken on keskiviikkona Kauniaisissa selkä seinää vasten, sillä voitot ovat hieman yllättäen Westille 2–1. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic