Uutiset

Cocks vakuuttavasti cupin voittoon

Riihimäen Cocks ei jättänyt sijaa selittelyille, kun käsipallon Suomen cup ratkaistiin sunnuntaina Vantaalla. Hienosti lauantaina tiensä finaaliin raivannut Helsingin IFK näytti lähinnä juniorijoukkueelta, kun Cocks nujersi vastustajan jo avausjaksolla. Tylyt loppulukemat 37–21 (20–8) mairittelevat helsinkiläisiä, sillä Cocks tyytyi toisella puoliajalla jo pelailuun.

Vahvan syksyn SM-liigassa pelannut Helsingin IFK saattoi lähteä loppuotteluun toiveikkaana, sillä lauantaina kaatui kova kotijoukkue Vantaan Atlas. Lisäksi HIFK riisti Cocksilta edellisessä liigakohtaamisessa pisteen Riihimäellä.

Toivon kipinät oli kuitenkin nopeasti poljettu sammuksiin. Cocks pisti pyörimään myllyn, jota harvoin kotimaan kentillä nähdään. Tunnustelevan alun jälleen Cocks kiihdytti Vitalie Nenitan, Andrei Novoselovin ja Teemu Tammisen maaleilla kahdeksassa minuutissa neljän maalin karkumatkalle.

HIFK otti aikalisän, mutta puolustusmuodon muutokset ja päävalmentajan Toni Kallion ohjeet eivät helsinkiläisten alavireeseen auttaneet. Cocks puolusti erittäin fyysisesti ja toisaalta IFK:n pelaajien jaloissa painoi edellispäivän kova ottelu. Vitalii Shitsko sai Cocksin maalissa poimia helpot vedot pois.

Laajalla pelaajamateriaalilla operoiva Cocks oli voinut lepuuttaa joitakin avainpelaajia lauantaina, joten tempo ei laskenut ensimmäisen puolituntisen aikana lainkaan. Joukkue juoksi jalan helsinkiläisten alta. Erityisesti Tammisen nopeus oli puolustukselle myrkkyä. Tamminen irtosi toistuvasti pallon riiston jälkeen läpiajoihin, eikä kokenut maalintekijä Freddy Wickströmille IFK:n maalissa pieniäkään mahdollisuuksia. Niinpä tauolle mentiin Cocksin 12 maalin johdossa ja oli päivänselvää, ettei helsinkiläisistä enää ollut haastajiksi.

Toinen puoliaika meni pelailuksi. IFK vaihtoi maaliin Bogdan Kleban, mutta sillä ei ollut suurta vaikutusta voimasuhteisiin. Vain riihimäkeläisten laiskuus puolustuspäässä tarjoili harvoja satunnaisia ilon hetkiä muutoin jo tappioonsa tyytyneille helsinkiläisille.

Pelin tempo laski hieman, mutta voimasuhteissa ei tapahtunut lopulta muutoksia. Cocks voitti myös toisen puoliajan näytöstyyliin ja lisäarvona joukkue pystyi rakentelemaan erilaisia kuvioita harjoitusmielessä tulevia otteluita varten.

Urheilullisesti syyskauden huipentumaksi mainostettu cupin finaali ei ihmeitä tarjonnut. Helsingin IFK:n etsikkoaika päättyi suurin piirtein alkuvihellykseen.

– Kyllä tässä selvästi fyysiset erot näkyivät kentällä, sanoi Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki.

– Meillä oli eri lähtökohdat peliin, koska oli mahdollisuus käyttää laajempaa pelaajamateriaalia ja pitää sillä tavalla omaa pelitempoa yllä. Lisäksi me lähdemme aina jokaiseen peliin hakemaan vain ja ainoastaan voittoa, hän painotti.

 

 

Asiasanat