Uutiset

Cocks välieriin Suomen cupissa

Riihimäen Cocks varmisti lauantaina Kauniaisissa paikkansa käsipallon Suomen cupin lopputurnaukseen. Hyvä niin, sillä välierät ja finaali pelataan joulun kynnyksellä 20.–21.12. Cocksin kotiareenassa Riihimäellä.

Puolivälierän voitto heltisi HC Westistä maalein 22–30 (14–13). Tulos oli hyvä, mutta peli ei kokonaisuutena ollut parasta Cocksia. Joukkue ei saanut moottoriaan kunnolla käyntiin koko tunnin aikana. Toinen jakso oli tosin jo parempaa käsipalloa kuin ensimmäinen puolituntinen, mutta osansa lopputuloksessa oli Westin käsittämättömällä epäonnella.

Kotijoukkueesta puuttui jo peliin lähdettäessä takapelaaja ja pelinrakentaja Sami Silfver. Pelin tiimellyksessä myös runkopelaajiin lukeutuva Anders Genberg loukkasi jalkansa todella vakavasti.

– Meidän joukkueessa on lääkäri ja hän sanoi heti, että jalasta on luita poikki. Anders lähti kentältä suoraan leikkauspöydälle, Westin päävalmentaja Mikael Källman paljasti.

Lisää lunta tuli tupaan, kun Sten Toomla hankki itselleen punaisen kortin. Siitä huolimatta West pystyi haastamaan Cocksin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johdolla.

Toisen jakson lopussa kotijoukkueen taivas synkkeni entisestään. Myös Alexander Lång sai tällin jalkaansa. Loukkaantuminen oli raju ja jo neljäs tärkeä runkopelaaja oli pois vahvuudesta.

Vaivatta voittoon

Cocks pystyi keskinkertaisellakin pelillä hyödyntämään varamiehisen Westin puutteet, ja jo toisen jakson puolivälissä vieras pääsi karkumatkalle. Nico Rönnberg, Antti Valo, Teemu Tamminen, Gheorghe Sarfonii ja hyvän ottelun pelannut Marius Lepp (viisi maalia) tekivät nopeasti rampautuneesta Westistä selvää.

Cocksin valmentaja Kaj Kekki pahoitteli Westin kovaa kohtaloa.

– Olihan se melkoista menoa. En ole kyllä koko urani aikana ikinä nähnyt mitään yhtä hirveää loukkaantumissumaa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki hämmästeli.

– Tietysti se oli meille helpotus, että heiltä puuttui koko pakkikalusto ja kentälle juoksutettiin varamiesten varamiehiä. Meidän omasta pelistä en voi kyllä olla ylpeä. Peli on nyt todella alamaissa, Kekki myönsi.

Loukkaantumisestaan nopeasti toipunut Cocksin ykkösmaalivahti Marius Aleksejev ei ollut vielä kaksisessa vireessä.

– Meillä on hyvät maalivahdit, mutta jostain syystä pallot eivät oikein tartu. Tänäänkin ensimmäisellä jaksolla oli vain neljä torjuntaa, Kekki harmitteli. (HäSa)

Asiasanat