Uutiset

Cocks varmisti paikkansa Baltian liigan välieriin

Riihimäen Cocks neljän parhaan joukossa Baltian käsipalloliigassa. Joukkue kaatoi odotetusti sunnuntain kotiottelussaan riikalaisen HK LSPA:n murskalukemin 44–25 (20–12).

Heti ottelun päätyttyä saatiin Liettuasta tieto, että Granitas-Gaja-Karys Kaunas oli päätynyt Klaipedos Dragunasin vieraana tasapeliin. Se puolestaan varmisti, ettei Cocks kohtaa välierissä runkosarjan kärjessä porskuttavaa SKA Minskiä.

– Nyt se on varmaa, että Riihimäellä pelataan finaalit ja että voimme viimeisiin peleihin lähteä rennolla mielellä, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki innostui.

Sunnuntain ottelussa näkyi joukkueen vapautuneisuus. Jos Cocks lauantaina ajoi itsensä ahdinkoon omilla virheillä, oli sunnuntain koitos täysin päinvastainen. Toki virheitä pelissä tehtiin, mutta pallo pysyi paremmin hallussa ja puolustuspelaamisessa oli ainakin ajoittain järki mukana. Tosin vastustaja oli pelillisesti kevyempää sarjaa. LSPA:n hyökkäyksissä nähtiin vain hetkittäin sellaisia välähdyksiä, joilla Cocksin kookas puolustus olisi voinut olla ohitettavissa.

Peli alkoi saada koomisia piirteitä jo avausjaksolla. Maalipaikkoja Cocksilla oli tuhlattavaksi asti. Silti voittajasta ei ollut epäselvyyttä alkuvihellyksen jälkeen. jo kymmenessä minuutissa pöytäkirjaan oli merkitty yhteensä 16 maalia, niistä kymmenen kotijoukkueelle. Se kertoi ainakin molempien joukkueiden hyökkäysinnosta puolustamisen kustannuksella.

Tammisen show

Teemu Tamminen oli huimassa vedossa. Jo ensimmäisellä jaksolla mies pääsi usein nopeisiin irtiottoihin, kasvotusten LSPA:n maalivahdin Raitis Puriņšin kanssa. Puriņš ehti ensimmäisen puolituntisen aikana saada tosin vasta esimakua Tammisen show-miehen elkeistä.

Toisella puoliajalla Puriņšia itseäänkin lopulta naurattivat ne monet tavat, joilla Tamminen ujutti pallon hänen selkänsä taa. Kovaa ja suoraa heittoa odottanut maalivahti huomasi Tammisen roikottavan pallon hänen ylitseen ja päinvastoin.

Tamminen pyssytti yhteensä 14 maalia ja hän alkaa olla SM-liigan ohella myös Baltian liigan arvokkain pelaaja.

– Jalat on ihan makaronia. Oli pakko vaan juosta koko ajan, koska heti, jos vähänkin olin paikallani, sattui nivusiin niin saamaristi, Tamminen naureskeli urakoinnin päätteeksi.

Juoksukilpailuksi ja erilaisten maalintekotapojen sekavaksi keitokseksi kehittynyt peli oli omalla tavallaan viihteellinen. Pallottelun parasta antia olivat riihimäkeläisittäin eri pelaajien sijoittumiset uusiin rooleihin, sekä uusien miesten hitsautuminen joukkueeseen. Tuorein tulokas, ukrainalainen Vjatseslav Pylypenko väläytteli pelimiehen elkeitä. Samoin alkuvuodesta rinkiin liittynyt Viron Siim Pinnonen toi mukavan lisän pelaamiseen.

Yllättävin kentälle tulo oli kuitenkin Alexei Safroniin esiinmarssi toisen jakson lopussa. Yhden maalinkin viimeistellyt 207-senttinen moldovalainen on takamies Gheorghe Safroniin pikkuveli. Nuorempi Safronii ehti kauden alussa pelata muutaman pelin maalivahtina.

– Otin häneltä maalivahdin paidan pois tammikuussa, koska meillä oli neljä maalivahtia, eikä heille kaikille saada treeneissä tarpeeksi vetoja. Nyt Alexeita koulutetaan kentälle, erityisesti puolustuspäähän, jonne kaivataan isoja miehiä, Kekki perusteli.

Cocks näyttää valmiilta haastamaan muut mestarisuosikit, sillä joukkueen miehistö on hyvällä mallilla.

– Sairastuvalta on tulossa lisää miehiä. Niko Leikama on jo ollut lämmittelyissä, samoin Kristian Jansson saadaan pian pelikuntoon. Nyt näyttää todella hyvältä, Kekki hymyili. (HäSa)

Asiasanat