Uutiset

Cocks varmisti runkosarjan voiton

Riihimäellä ratkesi keskiviikkona lopullisesti se, mitä osattiin jo käsipallon SM-liigan alkuhetkistä odottaa. Riihimäen Cocks varmisti runkosarjan ykköspaikan ja kotiedun pudotuspeleihin suurinumeroisella voitollaan Raaseporin BK-46:sta maalein 32–21 (19–12).

Tie ykköseksi on ollut odotettua kivikkoisempi. Kun myös takamies Gheorghe Safronii on EHF Challenge Cupin ottelussa murtuneen sormen takia pitkään sivussa, on jo kuusi Cocksin keskeisintä pelaajaa sairauslomalla. Pelaajapula on ahdistanut joukkuetta jo joulukuusta saakka.

Niinpä keskiviikkona katsomo puhkesi suosionosoituksiin, kun tuttu pelinrakentaja Kristian Jansson juoksi kentälle. Jansson pelasi osan toisesta jaksosta, osallistuen pääasiassa puolustuspeliin.

– Eilen vedin täysitehoisen treenin. Tänä aamuna katsottiin tilanne ja tehtiin päätös, että olen illalla kokoonpanossa, Jansson kertoi.

– Tuntui kyllä hemmetin hyvältä. Olin viimeksi kentällä 20. joulukuuta, joten oli jo aikakin. Kyllä on motivaatio kohdallaan ja olo on kuin 18-vuotiaana. Tästä on hyvä lähteä kevään ratkaisupeleihin, Jansson hymyili.

Maalihanojaan mies ei vielä saanut avattua, mutta puolustukseen hän toi kokemuksellaan ja liikkeellään kaivattua lisävoimaa. Juuri puolustuspeli oli muutenkin avainasemassa, kun Cocks kävi raaseporilaisen vastustajan kaatoon.

Tehokas avausjakso

Jo avausjakso lupasi nuorelle vierasjoukkueelle vaikeaa peliä. Cocks meni heti kärkeen 3–0 johtoon Roni Syrjälän, Jani Tuomisen ja Antti Rogenbaumin maaleilla. Vaikka BK vielä käväisi maalin päässä virolaisvahvistuksensa Janis Selgen johdolla, putosi vieras kelkasta hyvän matkaa ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä.

Toisella jaksolla päävalmentajaa Kaj Kekkiä tuurannut kakkosvalmentaja Jaakko Horelli kierrätti vaihtopenkin pelaajia kentälle. Mm. kaikki kolme maalivahtia saivat peliaikaa. Juniorikaartista loukkaantumisten myötä kokoonpanoon nostettu Niki Tuominen sai myös runsaasti aikaa antaa näyttöjä. 18-vuotias Tuominen kiitti luottamuksesta pirteällä esityksellä ja kahdella maalilla.

Cocksin ykköstykki oli jälleen Kristo Voika. Kakkosketjusta Janssonin ja Rönnbergin veljesten loukkaantumisten jälkeen joukkueen nokkamieheksi nostettu 24-vuotias virolainen viimeisteli viisi maalia ja jakoi tukun vapauttavia syöttöjä.

– Otin toisella jaksolla miehiä kentältä ja pistin lepäämään tuleva viikonloppu mielessä. Meillä on tärkeä Baltian liigan ottelu tulossa, joten meidän on nyt pidettävä pelaajat iskussa, Jaakko Horelli valotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic