Uutiset

Cocks vei Suomen cupin

Käsipallon Suomen cupin finaali tarjosi sunnuntaina Riihimäellä täysille katsomoille viihdettä koko rahalla. Isäntäjoukkue Cocks voitti trillerin lopulta maalein 25–21 (11–14). Vantaan Atlas taisteli ansiokkaasti viimeisille minuuteille saakka. Cocks siirtyi johtoon ottelussa ensimmäisen kerran vasta, kun peliä oli jäljellä enää runsaat kahdeksan minuuttia.

Ennen piinaavia loppuratkaisuja peliä rakennettiin Atlaksen komennossa. SM-liigassa voitosta voittoon matkustanut Dicken jäi lauantaina täysin Cocksin jalkoihin ja ehkä samanlaista läpihuutojuttua odotettiin myös finaalista.

Avausjakson alusta asti oli kuitenkin selvää, ettei haastaja myisi nahkaansa halvalla. Atlas pystyi horjuttamaan Cocksin hyökkäyspeliä. Harhaheitot ja Cocksista pari kautta sitten Vantaalle siirtyneen nuoren maalivahdin, Theodotos Christoun, huipputorjunnat kasasivat kotijoukkueelle yllättäviä paineita.

Lataus riistäytyi ylilatauksen puolelle ja Atlas pääsi luvattoman helposti maalintekotilanteisiin. Kun Cocksin hyökkäyspeli ei sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan, heijastui se puolustuksessa hosumisena. Sekava puolustus ei tarjonnut apuja maalivahti Yevgen Umovistille, jolla ei totuuden nimessä ollut paras päivänsä. Erkka Näntö, Milos Maksimovic ja Anthony Hellakoski rokottivat Umovistia ahkerasti.

Cocksin Nico Rönnberg ja pelinjohtajan roolin lauantaina loukkaantuneelta Kristian Janssonilta perinyt Kristo Voika onnistuivat oivalluksillaan pitämään maalieron kohtuullisena, mutta Atlas lähti erätauolle ansaitussa kolmen maalin johdossa.

Laajuus ratkaisi

Toisella puoliajalla kentällä oli aivan erilainen Cocks. Puolustuspelaamisessa oli nyt samanlaista taisteluhenkeä kuin lauantain välierässä. Atlaksen puolituntinen alkoi murheellisesti. Erkka Näntö otti jo neljännellä minuutilla kolmannen jäähynsä ja se merkitsi punaista korttia.

Gheorghe Safronii ja Nico Rönnberg hyödynsivät ylivoiman ja Cocks oli taas pelissä vahvasti mukana. Atlas-jäähyn loppuhetkillä Safronii hankki rankkarin, jonka Niko Leikama pisti maaliin.

Jakson kuudennella minuutilla Teemu Tamminen teki tasoitusmaalin, mutta mies tulistui tilanteessa virheen tehneelle Nikko Kinokselle. Tamminen ajettiin kentältä suoralla punaisella.

Tärkeän pelaajan saama ankara tuomio sytytti Cocksissa taistelutahdon. Jäähyn kärsittyään joukkue nousi kahden maalin takaa taas tasoihin.

Voika, Rönnberg, Safronii ja Marius Lepp järjestivät Atlakselle harmaita hiuksia kentän molemmissa päissä. Lepp vei Cocksin ensi kertaa johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kahdeksan minuuttia. Voika punnersi hetkeä myöhemmin numeroiksi 23–21.

Virolainen kävi kovilla kierroksilla ja se kostautui jäähynä. Riihimäkeläisittäin onni oli, että myös Atlaksen Kinos kuumeni ja hankki puhumalla punaisen kortin. Kinoksen ulosajo katkaisi vantaalaisten rimpuilun ja Safronii sekä Rönnberg kaunistelivat vielä Cocksille neljän maalin voiton.

– Ensimmäisellä jaksolla luotiin paikkoja, mutta ei pistetty palloa maaliin ja se loi epäuskoa omaan puolustuspeliinkin. Se meni sellaiseksi selittämiseksi, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki ruoti.

Ottelun tärkeys näkyi molemmissa joukkueissa vaikeasti hallittavina paineina.

– Toisella puoliajalla meidän peli meinasi kaatua jäähyihin. Ei kasetti kestänyt, vaikka peli kulki. Jokaisella hitsasi kovalevy kiinni. Onneksi ei Atlaskaan pystynyt ihmeisiin. Eihän ne saaneet kuin seitsemän maalia koko jaksolla, Kekki laski. (HäSa)

Asiasanat