Uutiset

Cocks venyi voittoon HIFK:n kotiareenalla

Riihimäen Cocks johtaa käsipallon puolivälieräsarjaansa HIFK:a vastaan jo kahdella voitolla. Keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä Helsingin urheilutalolla Cocks rutisti viime minuuteilla maalin voittoon.

Toinen pudotuspeli päättyi riihimäkeläisille maalein 25-26 (14-12). Näin Cocks voi ratkaista paikkansa välieriin jo torstaina kotikentällään.

Keskiviikon jännitysnäytelmä alkoi siitä, mihin maanantaina jäätiin. Cocks oli nopeampi ja taitavampi hyökkäyspelissään, eikä moitteita tullut puolustuksestakaan. HIFK oli nyt liikkeellä ilman ykkösmaalivahtiaan Peter Forsströmiä. Se ei sittemmin tahtia haitannut, kun IFK pisti puolustuksensa järjestykseen.

Avausjakson lopussa kotijoukkue meni Sten Toomlan, Andrey Orellin ja Thomas Åkermarkin johdolla ensimmäisen kerran ajassa 17.40 johtoon. Lopulta joukkue käväisi jopa kolmen maalin karkumatkalla, mutta ikitaistelija Antti Rogenbaum väänsi avausjakson viimeisellä minuutilla kavennusmaalin.


Tasaista vääntöä

Toisella jaksolla Jani Tuominen nousi taas suureen rooliin. Jo puolituntisen alussa Tuominen, Rogenbaum ja Antti Valo juonivat Cocksin tasoihin. Keskushyökkääjä Rogenbaumin tasoituksen yhteydessä IFK:n Toomla otti jäähyn, mutta ehkä hieman yllättäen Cocks ei kyennyt ylivoimaansa hyödyntämään erityisen tehokkaasti. Matias Savinaisen johto-osumaa seurasi tasakentällisin Orellin tasoitus, joten tasatahtiin mentiin jälleen.

Jakson puolivälin vaiheilla koettiin sekava, viiden minuutin pituinen, maaliton jakso. Sen jälkeen vierasjoukkue Cocks lisäsi kierroksia. Gheorghe Safronii epäonnistui viimeistelyssään pari kertaa ja Toomla vei vuorostaan IFK:n parin maalin johtoon.

Kun peliä oli jäljellä kymmenisen minuuttia, seurasi kovaa yritystä jälleen virhesuma. Safronii, Rogenbaum ja Osmo Tuomi epäonnistuivat kukin vuorollaan. Orell ja Johannes Bargum puolestaan veivät nyt IFK:n kolmen maalin johtoon.


Tuominen punnersi voittomaalin

Cocksin loppukiri alkoi räväkästi. Maalivahti TImo Puhakka oivalsi Teemu Tammisen ja syötti nopealla avauksellaan maalin. Peliaikaa oli alle kymmenen minuuttia ja Cocks oli taas tiukasti pelissä mukana.

Valo ja Tuominen kavensivat lisää ja runsaat viisi minuuttia ennen loppusummeria Tuominen teki tasoituksen. IFK:n Antti Koskela ja Cocksin Ville Viljanen väänsivät maalin mieheen, kunnes aika alkoi huveta vähiin. Voittomaalin punnersi lopulta Tuominen vain reilut kaksi minuuttia enne pelin loppua.

Orell pääsi vielä yrittämään tasoitusta, mutta viimeistely epäonnistui. Samoin kävi vastapäädyssä sekä Tuomelle että Valolle. Riihimäkeläisittäin oleellista oli, että pallo pysyi hallussa loppuun saakka.

-Ottelu oli tasainen ja IFK taisteli hyvin, kuten oli odotettavissa. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vain, mutta meiltä löytyi ehkä juuri se ratkaiseva ripaus voitontahtoa, summasi ottelua Cocksin valmentaja Toni Kallio. (HäSa)