fbpx
Uutiset

Cocks voitti täpärästi SM-liigan kärkiottelun

Edelliset kolme kautta käsipallon SM-liigaa hallinnut kaksikko Riihimäen Cocks ja Helsingin Dicken hakivat sunnuntaina askelmerkkejä tulevaan mestaruuskamppailuun. Kolmena vuonna peräjälkeen Cocks on vienyt mestaruuden ja Dicken ottanut hopeaa.

Sunnuntainen joukkueiden kohtaaminen antoi viitteitä siitä, ettei mikään ole muuttunut. Cocks vei tasaisen ottelun maalein 25–23 (10–13). Näin riihimäkeläiset ovat voittaneet tällä kaudella kaikki neljä kaksikon kohtaamista.

Dickenillä olisi ollut kaikki eväät napata arvokas päänahka, sillä Cocks matkusti iltalautalla Virosta Suomeen pelattuaan Baltian liigan ensimmäisen puolivälierän. Lisäksi maalipörssiä suvereenisti johtava Teemu Tamminen kärsi edelleen pelikieltoaan.

Dicken oli puolestaan liikkeellä ilman Joacim Bromania, joka potee jalkavammaa. Bromanin puuttuminen ei suuremmin haitannut, sillä hyvin peliin latautunut vierasjoukkue otti kentän haltuunsa avausjaksolla. Tärkeä rooli voimasuhteiden muodostumiseen oli Mikael Mäkelällä. Maalivahti oli huippuvireessä. Vaikka Cocks puolusti erinomaisesti, ei se maalinteon vaikeuksiltaan pysynyt vieraan vauhdissa. Dicken kiskoi maali maalilta eroa ja johti ansaitusti ottelua puoliajalla.

Cocksin valmennusjohto lisäsi pelaajien rotaatiota toisella puoliajalla. Virossa vähemmälle peliajalle jääneet saivat nyt vastuuta ja vaihtovälejä lyhennettiin. Ensimmäisenä muutos alkoi näkyä puolustuksessa. Valtavia maalijuhlia Dicken ei saanut aikaan avausjaksollakaan, mutta nyt pallon saattaminen maaliin alkoi muistuttaa tervanjuontia. Neuvoton pallottelu johti toistuvasti virheisiin ja Cocks sai koko ajan enemmän aikaan teräviä vastaiskuja. Vain Mäkelä Dickenin maalissa piti enää pientä vierasjoukkueen toivonkipinää elossa.

Lopulta matkapelien jähmettämä Cocks sai myös hyökkäyspeliinsä vauhtia. Andreas Rönnberg ja Vitalie Nenita löysivät hyvän heittovireen. Samoin lähes koko ottelun pelannut laitahyökkääjä Roni Syrjälä oppi niksit Mäkelän ohittamiseksi.

Kamppailu kulminoitui kahdeksaan minuuttiin. Dickenin tähtihyökkääjä Benny Broman oli vienyt vieraat maalin johtoon, kun Andreas Rönnberg väänsi tasoitusmaalin. Cocks pisti puolustuksessa luukut kiinni ja Vitalii Shitsko maalissa hoiti loput. Nico Rönnberg, Jani Tuominen ja Andreas Rönnberg väänsivät toisessa päässä tahtomaalit ja niillä Cocks rymisteli henkisesti tärkeään voittoon.

– On vähän liikaa ollut otteluita viime päivinä. Onneksi huomenna on huilipäivä, Andreas Rönnberg hymyili.

Rönnberg oli koko alkukauden loukkaantuneena ja on ollut kokoonpanossa vasta muutama ottelun ajan. Nyt tuttu “Gea” alkaa nostaa päätään, sillä Rönnberg viimeisteli kuusi maalia.

– Jalka on vielä aika huonona, mutta paremmin peli on alkanut kulkea. Heitto lähtee jo aika hyvin. Tämä oli minulta paras peli pitkään aikaan, Rönnberg iloitsi. HäSa

Asiasanat

Menot