Uutiset

Cocksilla kulki kotisalissa

Riihimäen Cocks aloitti terävästi käsipalloliigan välierät tiistaina Riihimäen urheilutalossa. Mainiosti torjuneen maalivahtinsa Timo Puhakan johdolla riihimäkeläiset hoitelivat raaseporilaisen BK-46:n selvin numeroin 38–23 (18–12).

Cocksin tehomiehinä rynnistivät puolestaan Georghe Safronii ja Teemu Tamminen. Moldovan jätin saldo oli 11 maalia, ja samaan ylsi toisella jaksolla todenteolla vauhtiin päässyt Tamminen

Maalivahti Timo Puhakka vähätteli rooliaan BK-46:n kaadossa. Cocksin 33-vuotias kakkosveskari oli kuitenkin joukkueensa kiistaton hahmo varsinkin ottelun alussa.

– No tulihan siinä napattua muutama vaarallinen läpiajo, mutta monessa tilanteessa apunani oli hyvä puolustus, jonka kanssa onnistuimme sovituissa jutuissamme, Puhakka jutteli.

Cocks hallitsi tiistain peliä alusta loppuun saakka. Puhakka arveli kuitenkin, että torstain ottelu BK:n kotiareenassa on huomattavasti tiukempi koitos.

– BK-46 pystyy paljon parempaan esitykseen. Joukkue ei anna helpolla periksi – eikä se tänäänkään luovuttanut, vaikka numerot pääsivätkin aika reiluiksi. Pitää myös muistaa, että pudotuspeleissä voi sattua mitä vain, Puhakka muistutti.

Cocks aloitti tiistain ottelun räväkästi. Toisessa erässä meno oli jo huomattavasti kurinalaisempaa. Joukkueen päävalmentaja Kaj Kekki myönsi myös otteluun valmistautumisen onnistuneen hyvin.

– Tulimme varsinkin toiseen erään erittäin hyvällä ilmeellä. Ensimmäisellä puolituntisella emme vältelleet riskejä ja menetimme palloja nopeissa tilanteissa. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvä esitys koko joukkueelta.

– Maalivahti Puhakka oli hyvä ja piti meidät alussa pelissä mukana. Safronii ja Tamminen olivat tehokkaita, mutta tärkeitä maaleja heittivät muutkin kaverit, Kekki pohti.

Nopeus BK-46:n valttina

Cocksin peli pyörii hyvin kevään tärkeimpien otteluiden lähestyessä. Päävalmentaja Kekki toivoo kookkaan joukkueensa petraavan peli peliltä jatkossakin.

– Puolivälierissä ÅIFK oli aika heppoinen vastustaja. BK-46 puolestaan panee jo hanttiinkin. Nopea joukkue on meille jatkossa todennäköisesti aika kova vastustaja, Kekki povaa.

BK-46:n tehomies tiistaina oli yhdeksän maalia viskannut Janis Selge. Enemmänkin oli tarjolla, mutta monta kertaa tiellä oli riksulaisten veskari Puhakka. Tämän sai todeta BK:n vaihtopenkillä myös päävalmentaja Jan Källman.

– Olisin ollut ihan tyytyväinen pelimme, jos vastustajan maalilla ei olisi ollut Puhakkaa. Tämä ottelu pitää nyt kuitenkin nollata ja kotona pitää onnistua paremmin nopeissa hyökkäyksissä ja heittopelissä, Källman suunnitteli.

Cocksin ja BK-46:n välierät jatkuvat torstaina Raaseporissa kello 20 pelattavalla ottelulla. Torstain ottelun alkamisaikaa siirrettiin tunnilla myöhäisemmäksi alkuperäisestä. Karjaalla pelataan nimittäin alkuillasta jalkapallon Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelu Kakkosessa pelaavan BK-46:n ja Veikkausliigajoukkue JJK:n välillä.

Cocksin ja BK-46:n kolmas välieräkamppailu on vuorossa lauantaina Riihimäellä kello 16, ja tarvittaessa jatketaan seuraavan viikon maanantaina Karjaalla ja torstaina Riihimäellä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic