Uutiset

Cocksille helppo …voitto Minskissä

Käsipallon Baltian liigan nollakerholainen HC Vitjaz oli lauantaina vastaantulija, kun Riihimäen Cocks kohtasi joukkueen Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Vitjaz ei koko kaudella ole pystynyt haastamaan vastustajia, eikä se sitä tehnyt tälläkään kerralla. Cocks voitti maalein 32–20 (15–11).

Pelin alku vaikutti tasaiselta. Vitjazin nuori joukkue painoi ennakkoluulottomasti peliä riihimäkeläispäätyyn. Cocksin pelaajat olivat vielä hivenen kankeita edellisillan vaikean pelin jäljiltä, joten tasaista vääntöä kesti aika tovin.

Lopulta jakson viimeisellä kolmanneksella riihimäkeläiset saivat pelitemposta kiinni ja se oli menoa. Puolustus sai jalat liikkeelle ja Yevgen Umovist venyi tukea saadessaan huipputorjuntoihin. Vitjaz menetti otteen peliin ja Cocks siirtyi jo melko selvään taukojohtoon.

Toisella jaksolla joukkueiden tasoero korostui entisestään. Vitjazin pelaajat eivät ole fyysisesti ja taidoiltaan samaa tasoa kuin Cocksin miehistö, joten kentän tapahtumat alkoivat palauttaa mieliin vanhan sanonnan litran mitasta ja sen viemisestä. Cocks otti luulot kertakaikkisesti pois ja lopulta maaliero repesi sellaiseksi, mikä sen pitääkin olla sarjataulukon perusteella.

Cocksin hahmoja olivat 35 torjuntaan yltäneen Umovistin ohella yhdentoista maalin Teemu Tamminen ja Robin Sjöman, joka pelasi vajaat 30 minuuttia sentterin tontilla. Silti Sjöman ehti upottaa peräti kuusi maalia.

– Nuori vastustaja oli aika heppoinen ja siinä vaiheessa, kun me saatiin peli varsinkin puolustuspäässä kulkemaan, ei tässä ollut mitään epäselvää, Cocksin valmentaja Jaakko Horelli tiivisti.

Voitto tuli tärkeään saumaan. Se pitää Cocksin runkosarjassa edelleen kolmantena ja välimatka nelospaikan Dragunas Klaipedaan venähti jo viiden pisteen mittaiseksi. Cocksilla on jäljellä kolme peliä Baltian liigan runkosarjaa.

– Nyt ollaan voitolla taas yhtä pykälää lähempänä final fouria (välieriä). Huomenna on tärkeä peli SKA Minskiä vastaan. Joukkue on suurin ennakkosuosikki ja tunnetusti vaikea vastustaja. Mutta jos me mielitään tämä liiga voittaa, on SKA:kin pystyttävä lyömään. Nyt tilanne on onneksi hyvä, sillä me ollaan jo täällä Minskissä. Ei tarvitse matkustaa mihinkään, vaan saadaan syödä ja levätä kaikessa rauhassa valmistautuen tärkeään peliin, Horelli iloitsi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020