fbpx
Uutiset

Cocksille historiallinen voitto

Riihimäen Cocks onnistui jatkamaan hyviä pelejään Mestareiden liigan karsinnassa ja sunnuntain ottelussa se tuotti voiton luxemburgilaisesta Red Boys Differdangesta maalein 30–21 (18–14). Cocks jatkoi vahvaa joukkuepeliä, jossa yksittäisiä pelaajia on vaikeaa mainita.

– Tämä oli hieno taisteluviikonloppu, ennen kaikkea. Täytyy muistaa, että ollaan seuran historiassa ensimmäistä kertaa tämän tason peleissä mukana. Nöyrin mielin lähdimme matkaan ja nöyrällä pelaamisella saatiin täällä ihan hyvä tulos. Ilahduttavaa oli, että joukkue pelasi nimenomaan joukkueena hyvin. Yksilöitä ei oikeasti pysty nostamaan ylös tuosta. Puolustuspeli oli jäätävää, iloitsi joukkueen manageri Jari Viita.

Maalintekijöinäkin Cocksilta kunnostautui peräti 11 pelaajaa, joista ahkerimpina Yury Lukyanchuk kuudella osumallaan sekä viisi maalia tykittänyt Jani Tuominen.

Cocks johti ottelua koko ajan, eikä Red Boys päässyt todella uhkaamaan riihimäkeläisten voittoa missään vaiheessa. Hieman ailahdellut maalivahtipelikin osui lopulta uomiinsa, eikä Vitalii Shitsko päästänyt viimeisen puolituntisen aikana kuin seitsemän maalia.

– Viikonlopun neljästä puoliajasta kolmella maalivahtipeli ei ollut omalla tasollaan, mutta tänään Shitsko kyllä tappoi Differdangen pelin jälkimmäisellä puoliskolla, Viita kommentoi.

Voiton ansiosta Cocks aloittaa EHF Cupin peräti kolmannelta kierrokselta marraskuussa, kun viime kaudella joukkueen matka tyssäsi jo avauskierrokselle. Tämä tarkoittaa myös todella kovan luokan vastustajan saapumista Suomeen.

– EHF Cupin kolmannelle kierrokselle pääsy on seurahistorian kovin saavutus. Tuossa vaiheessa mukana on todella kovan tason seuroja ja täysin selvää on, että tuli vastustajaksi kuka tahansa, ei sen tason seurajoukkuetta ole Suomessa ennen nähty, Viita muistuttaa.

Seuraavaksi Cocksin osalta käynnistyvät SM-liiga sekä Baltian liiga.

– Nyt keskitytään SM-liigaan ja Baltian liigaan kunnes marraskuussa EHF Cupin pelit jatkuvat. Toivottavasti kansa löytää Riihimäen Urheilutalolle vastaanottamaan ja kannustamaan poikia, Viita toivoo.

Asiasanat

Menot