Uutiset

Cocksille kävellenkin …helppo voitto

Cocks kipusi käsipallon SM-liigan kärkeen, kun joukkue pyyhki keskiviikkona Riihimäen Urheilutalon lattiaa sarjakolmosella HC Westillä. Kauniaislaisten nöyryytys päättyi numeroihin 35–26 (20–12).

Tulos oli erinomainen siksi, että Cocksin tähtipelaajien sairaslista piteni joulutauon aikana. Vasen laitapelaaja Teemu Tamminen loukkasi polvensa maajoukkueen kutsuturnauksessa Latviassa. Polvi operoitiin keskiviikkona ja on varmaa, ettei Tamminen enää pelaa tällä kaudella. Keskiviikon pelistä puuttui myös oikea laitahyökkääjä Antti Valo sairauden takia.

Alussa Cocks lähti samaan verkkaiseen vauhtiin Westin kanssa. Silti kotijoukkue pystyi jo runsaassa yhdeksässä minuutissa rakentamaan Nico Rönnbergin sekä Vitalie Nenitan voimin kahden maalin johdon.

Westin valmentaja Jussi Kantee ehti jo siitäkin huolestua, joten hän otti aikalisän. Myös Cocks käytti katkon hyväkseen.

– Sanoin, että kentällä ollaan kuin muumiot. Käskin pistämään jalkoihin liikettä, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kertoi.

Ammattimiehille ei muuta ärsykettä tarvittu. Riihimäkeläiset lisäsivät vauhtia ja West putosi jo jakson puolivälin vaiheilla kuuden maalin takamatkalle.

Tammisella …hyvät tuuraajat

Tammisen tyhjäksi jättämällä laitahyökkääjän tontilla vuorotelleet Jani Tuominen ja Niko Leikama täyttivät joukkueen tähtipelaajan paikan mallikkaasti. Tuominen pisti jo avausjaksolla pallon kolme kertaa pömpeliin. Leikamakin ehti jakson lopussa pahantekoon kerran. Cocks repi puolessa tunnissa peräti kahdeksan maalin eron.

Toinen jakso oli heikko esitys molemmilta joukkueilta. Cocks hukkasi motivaation ja virheistä maksettiin jäähyinä. Silti rikkonainen puolituntinen meni puhtaasti kotijoukkueen tiliin.

West oli ottelun aattona saanut riveihinsä Roman Protsenkon, joka vielä muutama kausi sitten pelasi Cocksissa. Kuusi maalia hassuttanut venäläinen toi yksilöosaamista, mutta toisaalta näytti uutena miehenä sotkevan Westin hyökkäyspeliä. Cocksin hahmoiksi nousivat Nico Rönnberg ja Jani Tuominen. Kumpikin viimeisteli kuusi maalia.

West-ottelu käynnisti todella ruuhkaisen kevätkauden. SM-liiga jatkuu jo lauantaina ja ensi viikolla käynnistyy Baltian liigan kevätkausi. Tammisen ohella rivistä puuttuvat edelleen takamies Andreas Rönnberg ja pelinrakentaja Kristian Jansson, sekä ykkösmaalivahti Marius Aleksejev.

– Minulla ei ole tapana murehtia sitä, mitä ei ole, vaan eletään sillä, mitä on, valmentaja Kaj Kekki painotti.

– Nyt on pientä toivoa siitä, että Jansson saattaisi olla pelikunnossa helmikuussa ja Rönnberg maaliskuussa. Lisäksi tällä viikolla saamme pari miestä testiin. Toivottavasti he ovat sitä tasoa, että saadaan sieltä apuja, Kekki toivoi. (HäSa)

Asiasanat